Blog

Hoe is het met – Roel Bleijenberg

Roel Blijenberg startte in 2014 met zijn opleiding Communicatie. Na – in zijn eigen woorden – ‘vier fantastische jaren’ studeerde hij in 2018 af. Inmiddels heeft hij Nederland weer verruild voor Spanje! De baan bij het Rotterdam Marriott Hotel was leuk, maar er bleef toch altijd nog iets anders kriebelen. En ja, dan pak je je boeltje weer  in en ga je ervoor! In deze editie van ‘Hoe is het met’ blikken we terug en kijken we vooruit met Roel Blijenberg.

Je bent eigenlijk nog maar heel pril van school. Wat doe je nu?
Na mijn afstuderen ben ik begonnen aan een masteropleiding in Business Communication & Digital Media aan de Universiteit van Tilburg. Dit avontuur was helaas van korte duur. Ik kwam erachter dat deze master niet mijn ding was en besloot om na de eerste maand de handdoek in de ring te gooien. En je weet wat ze zeggen, na regen, komt zonneschijn! Ik begon met solliciteren en het was direct raak. Ik begon als Sales & Marketing Coördinator bij het Rotterdam Marriott Hotel. Een fantastische baan in het beste hotel van Rotterdam. Na een periode van tien maanden begon het bij mij toch weer te kriebelen, het behalen van een masterdiploma.

Dus weer aan de studie?
Ja, maar dit keer iets verder weg. Vanaf 1 oktober 2019 ben ik begonnen aan de Master International Trade & Business aan de ESIC University in Valencia, Spanje. Op deze universiteit heb ik, in het 4e jaar van de opleiding Communicatie, mijn minor International Business voor 5 maanden gevolgd. Na deze periode heb ik altijd het contact onderhouden met de docenten van ESIC University en zo heb ik uiteindelijk samen met mijn vriendin de keuze gemaakt het prachtige Rotterdam in te ruilen voor het zonnige Valencia. 

Als je nu terugkijkt, wat is tot nu toe het leukste dat je in je carrière hebt meegemaakt?
Dat is zeker tijdens mijn tijd in het Rotterdam Marriott Hotel! In februari van ieder jaar vindt het ABN AMRO World Tennis Tournament plaats in Ahoy Rotterdam. Het Rotterdam Marriott Hotel is al jarenlang het Official Tournament Hotel van dit evenement. Dit is voor het hotel het grootste evenement op jaarbasis. Samen met alle afdelingen heb ik de organisatie binnen het hotel én in Ahoy Rotterdam mogen meemaken, waar ik een fantastische ervaring aan heb overgehouden. 

Kan je aangeven wat jou daarin als als professional typeert?
(Cliché in 3…2…1..) Die spin in het web? Dat ben ik. Ik krijg enorm veel energie van het coördineren van projecten in samenwerking met andere (in-en externe) partijen, personen en hun verschillen in belangen en persoonlijkheden. Samen tot een gemeenschappelijk doel komen is hetgeen waarvoor ik dagelijks mijn bed uitkom! 

Welk onderdeel van je studie is voor jou vooral van belang geweest om je voor te bereiden op de beroepspraktijk?
Dat zijn uiteraard de stages. Zowel mijn derdejaars- als mijn afstudeerstage zijn voor mij erg belangrijk geweest. In mijn derde jaar heb ik stage gelopen op de afdeling Online Marketing van DailyDialogues, een digital agency met grote A-merken in hun portfolio. Mijn afstudeerstage heb ik bij Creating 010 afgerond. Zowel in beide ervaringen heb ik veel geleerd over het marketing- en communicatievakgebied, wat mij weer handvaten gaf voor mijn verdere (nog prille) carrière. 

Waar heb je de leukste (of juist minder leuke) herinnering aan tijdens je studie (anekdote)?
De band tussen docent en student, 100%. Of ik nu in het eerste jaar van de opleiding zat of al bezig was met afstuderen: de docenten wisten alles! “Hey Roel, hoe ging je herkansing?” Of: “Wauw Roel, leuke afstudeeropdracht heb je!” En ga zo maar even door. Tijdens iedere kleine wandeling door de gangen van de school kon je op deze manier een leuk praatje maken met de docenten, die op hun beurt ontzettend betrokken waren. En had je een probleem? Dan stond iedere docent voor je klaar. 

Tot slot. Heb je nog een gouden tip voor de studenten?
Zorg voor plezier. Tijdens de opdrachten, met de docenten, met de opdrachtgevers en vooral met je medestudenten. Maak van iedere groepsbijeenkomst iets leuks en zorg voor positieve energie in je klas. Want die studententijd, die komt nooit meer terug. (Ook daarom doe ik nog een master.. ;)) 


Je hebt van die mensen, over wie je denkt: van jou zou ik weleens wat meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met..’.
Wil jij meer weten over zo’n tof iemand. Mail dan even naar info@smartconnecting.nl. Dan gaan wij er achteraan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.