Blog

Hoe is het met – Laure van Rooij

Laure rondde haar opleiding fotografie af in 2013 en was eigenlijk van plan een tussenjaar te nemen. Op de valreep koos zij er toen toch voor om zich in te schrijven voor de opleiding Communicatie. En wat een goede keuze is dat geweest. In 2018 studeerde zij af bij het bedrijf SUITSUIT en vanaf daar is haar carrière als communicatiespecialist echt van start gegaan. Samen met Laure kijken we terug naar haar avontuur op de Hogeschool Rotterdam en kijken we naar wat ze daarna heeft gedaan.

Door: Julia Spit

Je hebt al best veel gedaan sinds je de hogeschool hebt verlaten. Waar zouden we je nog meer van kunnen kennen? Wat doe je nu?
Er is in die tussentijd zoveel gebeurd. Misschien ken je mij nog van de blogs die ik heb geschreven voor HTSPT of de blogs die ik over Rotterdam schrijf voor Girls Who Magazine. Afgelopen jaar ben ik gestart met mijn eigen bedrijf NOMADE, waar ik mijn liefde voor storytelling & betekenisvolle communicatie combineer met mijn passie voor video- en fotografie. Ik adviseer startups en kleine bedrijven met hun communicatiestrategie, zet de creatieve toon & richting voor merken en campagnes en werk daarnaast ook twee dagen in de week bij Social Agency Hashtag Junkies.

Wat vind je zelf het tofste wat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
Gek genoeg zijn dat de momenten dat je écht direct het resultaat ziet van je werk. Toen ik als foto editor mee mocht met Team Peter Stigter naar New York, Milaan en de Parijs Fashion Weeks. Het videoteam assisteren, Front Row bij een Viktor & Rolf show, maar ook begin dit jaar het moment dat ik voor H&M een campagne mocht fotograferen. Het voelde onwerkelijk tot ik de foto’s groot in de etalage zag hangen van de H&M-winkel in de Koopgoot. Maar meewerken aan het rebranden van een internationaal, Nederlands reismerk was denk ik één van mijn favoriete projecten.

Dat zijn inderdaad hele toffe hoogtepunten! Wat zou je zeggen dat jou typeert als professional?
Dat ik nooit zal denken dat ik een professional ben, want je raakt nooit uitgeleerd. Door nieuwsgierig te blijven en vooral openminded in je privé- of zakelijke leven te staan, verbreed je horizon en dus ook de mogelijkheden. Zo heb ik tijdens mijn bijbaantjes in de horeca geleerd om te denken vanuit het belang en de behoeftes van de klant, tijdens de kunstacademie heb ik geleerd om concepten te vertalen naar iets visueels en door de verschillende studie- en werkervaringen binnen de communicatie leer je buiten het boekje om te zoeken naar creatieve oplossingen, door niet binnen de lijntjes kleuren.

Als je nu terugblikt, welk onderdeel van je studie is voor jou vooral van belang geweest?
De minor PR Creating Stories. Het was alsof de opleiding zei: ‘Dit heb je de afgelopen drie jaar geleerd. Pas alle kennis nu maar eens toe in de praktijk maar deze keer met je eigen unieke en authentieke kijk daarop.’  Tijdens het eerste studiejaar probeer je alles zoveel mogelijk via het boekje te doen. Maar al snel merk je dat er binnen de communicatie geen one fits all oplossing is en je de opgedane kennis moet combineren met heel je eigen hebben en houwen. De opleiding maar vooral de minor heeft me alle tools gegeven om het beste uit mijzelf te halen. Daar ben ik nog steeds super dankbaar voor!

Waar heb je de leukste (of juist minder leuke) herinnering aan tijdens je studie.
De liefde vinden zonder dat ik ernaar zocht. Ik kom zelf uit een klein Brabants dorpje, waar Rotterdam toentertijd echt niet de populairste bestemming was (misschien nog steeds niet) om te gaan studeren, laat staan om er te wonen of misschien zelfs de liefde hier te ontmoeten. Dankzij de opleiding gebeurde het allemaal. Ik ben na de eerste twee maanden gelijk verhuisd en heb in het eerste jaar Rob ontmoet. In het tweede studiejaar begon er iets te bloeien. We wilden eigenlijk beiden geen relatie, maar bleven na de lessen toch nog wel erg lang hangen in de gangen van onze school. We hebben het zoveel mogelijk verzwegen voor onze klasgenoten, tot tijdens een BBQ na een paar wijntjes en biertjes iedereen er toch wel achter kwam. Toen waren we alweer bijna een half jaar samen. En nu zijn we nog steeds even gek op elkaar.

Binnen de studie communicatie worden we, zoals je waarschijnlijk wel weet, opgeleid tot smart connector. Wat vind jij het belangrijkste dat een smart connector moet kunnen?
Logische verbanden leggen, over een bepaalde mate van creativiteit beschikken om vraagstukken en problemen op een slimme, creatieve manier op te kunnen lossen. Dat het haast een tweede natuur is dat – wanneer een ander twee stappen vooruit wil – jij altijd weer een stapje terug doet. Terug naar de kern van de boodschap, terug naar de kern van het probleem.

Wat is jouw gouden tip voor de studenten?
Voel alsjeblieft geen prestatiedruk van anderen in de breedste zin van het woord. Haal uit de opleiding, lessen en leerstof wat jij belangrijk vindt, je hoeft niet overal goed in te zijn. Sterker nog, verdiep je in datgene waar je goed in bent of focus op dat wat je leuk vindt. Dat zorgt voor een unieke kijk op het vakgebied wanneer jij straks als communicatieprofessional bent afgestudeerd. Succes!

    Meer weten over Laure? Volg haar zakelijke of persoonlijke account.

 

 

 

 

 

 

 


Je hebt van die mensen, over wie je denkt: van jou zou ik weleens wat meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met..’.
Wil jij meer weten over zo’n tof iemand. Mail dan even naar info@smartconnecting.nl. Dan gaan wij er achteraan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.