Blog

Hoe is het met- Elise Bijl

Elise Bijl was bij studievereniging WIJSz vanaf het eerste uur. Samen met Johan Boere en Tom Blijleven heeft ze deze groep opgericht. Vorig jaar is ze afgestudeerd voor de opleiding communicatie en werkt ze bij Qquest, een ICT-bedrijf. De goedlachse Elise heeft een passie voor storytelling en zoals ze zelf zegt; ‘Mijn mondhoeken krullen omhoog van briljante verwoordingen, waardevolle technologieën die de maatschappij positief beïnvloeden en wondermooie verhalen.’

Hoe kijk je terug op de jaren op de Hogeschool Rotterdam en op WIJSz?
“Super enthousiast, ik heb echt genoten van de jaren hier. Vooral de jaren met de studievereniging waren heel gaaf. We wilden heel graag een studievereniging oprichten, maar het was veel moeilijker dan we dachten. In het begin gingen we keihard op ons bek omdat het zo veel tijd in beslag nam, maar het was alles waard.”

Hoe zijn jullie eigenlijk bij WIJSz gekomen?
“Een paar jaar geleden kwam ik met studiegenoten op het idee om een studievereniging op te richten. Door de docenten Leon Goor en Kristel Klaassen zijn Tom, Johan en ik bij elkaar gekomen en zo is studievereniging WIJSz in augustus 2017 geboren. Nu we geslaagd zijn zien Tom, Johan en ik elkaar nog wel eens, in november kwamen we nog langs bij WIJSz. We hebben samen veel georganiseerd en meegemaakt, zoals kennis maken met grote bedrijven. Het leukste wat we hebben gedaan is het bedrijfsuitje naar reclamebureau Ara. Hier leer je echt mensen uit het vakgebied kennen. Als je je enthousiast opstelt, kan je zo een stage binnenslepen via je studievereniging.”

Wat betekent WIJSz voor jou?
Wijsz is voor mij gezelligheid en verdieping. Je kan altijd bieren met leuke mensen, maar daarnaast ook professionele dingen doen. We mochten zelf bedrijven uitzoeken waar we langs mochten gaan. Wijsz is met z’n allen, voor elkaar en met elkaar.

Inmiddels ben je geslaagd en werk je bij het bedrijf Qquest. Hoe ben je hier gekomen?
Qquest is een jonge ICT-organisatie. Zelf heb ik weinig ICT achtergrond, maar dit bedrijf wil juist dat ambitieuze starters de mogelijkheid krijgen om zichzelf en de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Misschien klinkt het niet heel logisch dat ik vanuit de communicatieopleiding hier terecht ben gekomen, maar het is logischer dan het lijkt.

In 2018 was er namelijk een driedaagse hackaton in Brussel. Als je je dit inbeeldt, zie je vast een groep nerds rond een computer zitten. Niet dus, het is juist een competitie voor studenten van verschillende opleidingen. Samen werkten we aan een case waarin technische informatica en communicatie goed op elkaar konden aansluiten. Het was heel vet om samen een concept te verzinnen en samen tot een oplossing te komen. Met verschillende opleidingen konden we vanuit verschillende perspectieven waarde toevoegen. We hebben gescrumd en samen gekeken naar de beste manier om de behoefte van de gebruiker te kunnen voorzien, ik zag dat bijvoorbeeld heel anders dan een ICT’er. Door deze hackaton is mijn stereotyperende beeld van ‘technische nerds’ veranderd naar begrip en is mijn interesse in cybernetica (de samensmelting van mens en machine) naar boven komen drijven.

Het is daarom geen verassing dat ik in mijn vierde jaar een afstudeeronderzoek over de kansen van voice technologie deed. Techniek biedt vele kansen en data waarborgt de kwaliteit van je product. Data zorgen ervoor dat je onderzoek klopt. Afgelopen juli ben ik bij Qquest begonnen als IT-trainee en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Ben je bij Qquest ook de sfeermaker zoals je bij WIJSz was?
Haha, ja ik denk dat ze dat wel zullen zeggen. Ik ben niet per se het feestbeest, maar ik houd wel van gezelligheid en lekker praten.

Je bent nog maar een paar maanden weg, maar toch is er al veel veranderd. Wat mis je het meeste aan het studentenleven?
De vrije tijd. Werken bij Qquest is super leuk, alleen je bent de hele dag bezig, dat had je op school niet. Daarnaast mis ik de gezelligheid op school wel, we gingen altijd een beetje chillen als de dag voorbij is.


Je hebt van die mensen, over wie je denkt: van jou zou ik weleens wat meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met..’.
Wil jij meer weten over zo’n tof iemand. Mail dan even naar info@smartconnecting.nl. Dan gaan wij er achteraan!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.