Blog

Hoe is het met… Albert Hofstede?

Je hebt van die mensen, waarvan je denkt: van jou zou ik weleens meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon via-via. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met…. ?’ We bestaan als opleiding dit jaar 15 jaar en hij was er vanaf het allereerste begin bij. Dit keer in de spotlight: oud-opleidingsmanager Albert Hofstede.

Waar zouden we jou van kunnen kennen?
“Als onderwijsmanager deed ik bij Communicatie het welkomstwoord bij de start van het jaar, dus misschien dat ouderejaars mij daar nog van kennen.”

Wat doe je nu?
“Ik ben nog steeds onderwijsmanager, maar dan bij Informatica.”

Wat is het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt en waarom?
“Wat ik heel erg tof vond was het afstuderen van de eerste lichtingen communicatiestudenten. We hadden de opleiding opgezet, intensief met studenten samengewerkt en toen het feestje van afstuderen.”

Wat typeert jou als professional? Liefst in een paar oer-Rotterdamse woorden.
“Mijn Rotterdams woordenschat is beperkt. Maar als professional probeer ik me op de essentie te richten.”

Wat zijn de drie mooiste plekken van Rotterdam voor jou?
“De Kralingse Plas, daar kun je heerlijk relaxen in de stad. De Pascalweg, want daar zit mijn favoriete muziekwinkel en de Witte de Withstraat, omdat het zo heerlijk is om daar met snelheid doorheen te fietsen.”

Is er nog een onderdeel van de studie Communicatie (vak/kennis/manier van werken) dat je in je huidige functie nog gebruikt?
“Ik denk dat elke studie je manier van denken en handelen altijd sterk beïnvloedt.”

Heb je nog een mooie anekdote van een docent/student?
“Ooit kwam een boze studente naar mij toe en verweet mij dat we haar concept voor een nieuwe koffiereclame hadden verkocht. Het bleek dat het concept dat zij had bedacht voor een reclamecampagne voor koffie als twee druppels water leek op een landelijke reclamecommercial. Het heeft mij veel moeite gekost om deze studente te overtuigen dat wij echt niets hadden verkocht.”

Wat is je beste herinnering aan de opleiding Communicatie?
“Dat we met een hecht team een opleiding hebben opgebouwd.”

Wat vind jij het belangrijkste dat een smart connector/communicatieprof moet kunnen?
“Ik denk dat het belangrijkste is dat een smart connector vanuit  een bedrijfsprobleem kan nadenken hoe communicatie van toegevoegde waarde kan zijn bij het oplossen van dit bedrijfsprobleem.”

Heb je nog één (of een paar) gouden tip(s) voor huidige studenten?
“Ik denk dat het in de toekomst van belang is dat je goed inzicht hebt in de mogelijkheden van ICT, dus mijn advies zou zijn verdiep je hierin. Ga leren programmeren of verdiep je bijvoorbeeld in kunstmatige intelligentie.”

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.