Blog

Hoe is het met….. Chéréneffe Fleur?

Je hebt van die types van wie je denkt: van jou zou ik weleens iets meer willen weten. Van die types die toffe dingen lopen en zitten te doen (vrij naar Boddé & Van Luyn). Types die bij je in de klas zitten of hebben gezeten, types die je kent uit het vakgebied, uit de media of gewoon viavia. Aan dit soort kleurrijke figuren besteden we aandacht in de rubriek ‘Hoe is het met…. ? Deze keer in de spotlight: derdejaars communicatiestudent, Chéréneffe Fleur!

Waaraan heb jij deze plek op smartconnecting.nl verdiend denk je?
“Nou verdiend .. wat een vervelend woord haha. Ik ben al sinds mijn zestiende bezig met van alles. Vanaf mijn zestiende heb ik mij vier jaar beziggehouden met Missverkiezingen. Ik heb drie keer in de finale gezeten en bij mijn laatste Miss Verkiezing werd ik First Runner Up. Daarna heb ik van alles geprobeerd; vloggen, bloggen, radio, TV etc. Ik probeer gewoon alles wat ik op dat moment leuk vind! Op dit moment heb ik mijn eigen online magazine. Op mijn online magazine post ik 2 à 3 artikelen per dag, daarnaast doe ik ook freelance werk. De paar uurtjes die ik daarnaast nog vrij heb, zit ik op school :).”

Wat ben je dan precies in één zin?
“Ik ben eigenaresse en eindredacteur van mijn online fashion en lifestyle magazine www.fmlle.nl.”

Hoe ben je begonnen met wat je nu doet?
“Ik heb nooit echt een stappenplan gehad, wat best raar is want ik maak letterlijk voor alles to do lijstjes. Ik weet dat ik alles wat ik wil worden, kan worden. Oké, behalve President misschien, maar verder echt ALLES! Dat is zo mooi en om die reden begin ik gewoon aan alles wat ik tof vind. Sommige dingen werken wel en sommige niet.”

Wat typeert jou als professional in een paar oer-Rotterdamse woorden?
“Nou .. oer-Rotterdams .. Ik kom uit Amsterdam hè haha! Ik ben erg dromerig en streng. Ik geloof dat ik alles wat ik wil kan bereiken, maar ben wel superstreng voor mezelf als ik een bepaald doel wil bereiken.”

Wat is het tofste dat je tot nu toe in je carrière hebt meegemaakt?
“Pff .. zoveel terwijl ik nog niet zoveel heb meegemaakt. Tijdens mijn eerste jaar op de AD Crossmediale Communicatie opleiding moesten wij voor het vak SLC een vision board maken. In dit board had ik Fashion Week, Humberto Tan en nog veel meer verwerkt. Guess what, dat zelfde jaar ging ik naar Fashion Week en vorig jaar heb ik Humberto Tan ontmoet! Hij kwam op ‘visite’ in ons huis tijdens een reality programma waar ik vorig jaar aan meedeed. Het liefst zit ik ook aan zijn tafel bij RTL, maar dat komt nog wel! ;)”

 Wat zijn de drie mooiste plekken van Rotterdam voor jou? en waarom?
“Thuis, familie/vrienden en op kantoor. En ja, dat zijn inderdaad geen plekken, maar ik heb geen mooiste/favoriete plekken. Ik ben het liefst thuis of op kantoor. Mijn kantoor is echt mijn tweede thuis geworden en ik ben er het liefst de hele dag om lekker te werken. Wat betreft mijn familie en vrienden, het maakt niet uit waar ik ben in Rotterdam als ik maar met hun ben!”

Waarom ben je communicatie gaan studeren?
“Omdat ik wilde leren hoe ik mijn boodschap het beste kon overbrengen bij mijn doelgroep, maar om eerlijk te zijn leer je dat merendeels door verschillende dingen uit te proberen. Niet zozeer vanuit theorie.”

Heb je nog een mooie anekdote van een docent of medestudent?
“Een docent die ik nu nog spreek, zei ooit tegen me dat ik moest stoppen met studeren en lekker voor mezelf moest gaan beginnen. Ik ben dan niet gestopt met studeren, maar ben wel lekker voor mezelf begonnen!”

Wat is je beste herinnering aan de studie Communicatie?
“Het is niet per se mijn beste herinnering, maar wat ik super fijn vind van deze studie is dat je medestudenten allemaal super creatief zijn. Waar je lekker mee kan brainstormen en tot geweldige ideeën kunt komen.”

Heb je nog één gouden tip voor huidige studenten?
“De wereld van nu begrijpen. Als je de ontwikkelingen niet kunt bijhouden of je eraan kan aanpassen, wordt het moeilijk om alles van jezelf in te zetten.”

foto: Ileenja de Jong

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.