Blog

Hackastory in 99 woorden

99 woorden. Yep, dat is slechts een alinea. In deze rubriek dagen wij communicatieprofessionals uit om in exact 99 woorden de kern van een (technologische) innovatie, een inspirerend artikel of een belangrijke gebeurtenis toe te lichten. Dit keer de Hackstory. 

Een paar weken geleden schreef Elise Bijl al vol enthousiasme over haar deelname aan de Hackaton. Ze twijfelde over haar rol als communicatieprofessional binnen een groep van techneuten. Niets bleek minder waar. Met haar communicatiekennis was ze van een duidelijke meerwaarde. Nu zijn letters maar letters. Matthijs Mazereeuw, ook deelnemer, maakte er een mooie film van: ‘Three days without sleep’. Om de sfeer te proeven!

Op 14 en 15 december vindt er weer Hackaton plaats. Een Hackastory dit keer. Onder professionele begeleiding ga je binnen de hogeschool aan de slag met een future-proof newsroom. Geïnteresseerd? Meld je voor 26 november aan bij aanmelder.nl/hackastory

Hackastory?!
Een Hackastory is een tweedaagse multidisciplinaire pressurecooker (hackaton), waarbij teams van vier mensen samenwerken. Verschil met een hackaton of designjam is dat deze werkvormen met name voor alleen programmeurs of alleen designers interessant zijn. Bij een hackastory staat juist het verhaal dat je gaat vertellen centraal (storytelling). En dit verhaal en de interactieve manier waarop het verteld gaat worden (digitaal) is een co-creatie tussen verhalenvertellers (communicatiemensen), designers en programmeurs, aangevuld met een inhoudelijke expert. Ieders rol is gelijkwaardig.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.