Blog

Eigen bedrijf opzetten: de dag van de ondernemer 

Vandaag,  20 november 2020, is het de dag van de ondernemer. MKB-Nederland vindt dat ondernemers op deze dag respect verdienen voor hun inzet. We vieren op deze dag het ondernemerschap en bedanken we alle ondernemers voor hun durf en doorzettingsvermogen. Rond eind oktober kwam ik erachter dat het ondernemerschap wel in mijn straatje ligt. En daarom pakte ik juist deze dag om te doen  wat ik voor ogen heb.….. 

Door: Chayenne van Dam

Durf en doorzettingsvermogen, ik denk dat dit wel dé belangrijkste eigenschappen zijn, wil je een eigen onderneming beginnen. Daarnaast is enthousiasme ook een belangrijke eigenschap die iemand ver kan brengen in het ondernemingswereldje.  

Onderzoek tot aan ontwerp
Op dit moment loop ik stage en zit ik in het derde jaar van de studie Communicatie. Tijdens mijn stage doe ik veel ervaring op in het communicatievakgebied. Ik ben erachter gekomen dat ik heel veel verschillende taken leuk vind om te doen. Het uitvoeren van onderzoek bijvoorbeeld, maar ik kan me ook heel goed vinden in het ontwerpen van een infographic 

Kamer van Koophandel
Voordat ik stage ging lopenwist ik nog niet wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Ik denk dat dit wel herkenbaar is voor heel veel studenten. Als je niet weet waar je goed in bent of wat je leuk vindt om te doen, kan dit veel stress en onzekerheid met zich meebrengen. Ondanks het feit dat voor jezelf beginnen een sprong in het diepe is, lijkt het me erg fijn om in je werk je eigen keuzes te maken  

Inspirerende quotes
Een eigen bedrijfje, dat leek mij wel wat. Ik begon eens met zoeken op het intranetZo kwam ik veel inspirerende quotes tegen die mij erop hebben gewezen om niet langer te wachten met de opzet hiervan. Aan het begin van de maand november ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen marketingbureau.  

Het doel van mijn marketingbureau is om (start-ups) bedrijven te helpen met hun marketing door het maken en realiseren van de juiste keuze aan marketing- en communicatie-instrumenten. Ik geloof er namelijk sterk in dat deze juiste marketing- en communicatiemix de bouwstenen zijn voor succesvolle marketing.  

‘’Everything you do now is for your future.’’ 

Kamer van Koophandel
Het begon allemaal met het doel van mijn bedrijf. Een visie een missie en een rechtsvorm. Daarna kwam de naam en het logo. Ik heb mezelf voorgenomen om het allemaal op mijn eigen tempo aan te pakken. Op 20 november 2020, ja je leest het goed, de dag van de ondernemer, stap ik dus naar de KvK om mijn eerste bedrijf in te schrijven. Een heel spannend maar trots moment.  

Bronnen:
https://www.dagvandeondernemer.nl  

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.