Blog

Edutopper #19 – Winnaars Projectweek A

Enthousiasme. Het vormt de basis van ons platform. In deze rubriek delen we de prestaties van studenten waar we blij van worden. Omdat het zo leuk is te laten zien waartoe onze studenten in staat zijn.

De start van het nieuwe studiejaar stond voor alle tweedejaars studenten in het teken van Projectweek A, waarin zij ontdekten welke Belbinrol het beste bij hen past en welke DISC-kleur bij hen het meest dominant is. Goed om je bewust van te zijn, wanneer je met anderen in teams samenwerkt. Om al die kennis meteen in de praktijk te brengen, kregen zij de opdracht om als klas, in groot teamverband, een nieuwe opzet te verzinnen voor de introductieweek van de opleiding Communicatie, voor het studiejaar 2018-2019. Voorwaarde was dat de verschillende DISC-kleuren een rol moesten krijgen. De opzet moesten de studenten door middel van een filmpje pitchen. De opdracht heeft geresulteerd in zes vermakelijke en uiteenlopende introductieprogramma’s, op grappige wijze in beeld gebracht. Op de donderdagochtend van de projectweek werden alle filmpjes vertoond op het grote scherm in Cinerama.

Klas COV2D deed het volgens de jury uiteindelijk het best en won de eerste prijs. Allereerst omdat zij alle onderdelen hebben gepakt die in het programma moesten terugkomen en hier ook verbeteringen in hebben aangebracht, aldus Tamara Huibrechtse, coördinator van de introductieweek. Het beste voorbeeld hiervan is de rondleiding door het gebouw aan de hand van een Cluedo-achtig spel, waarbij een moord moet worden opgelost. “We roepen al jaren dat we de rondleiding op willen pimpen, maar door gebrek aan tijd is het er nog niet van gekomen dit daadwerkelijk te doen. Daarnaast is het complete programma dat de klas heeft bedacht haalbaar.”

Well done, COV2D!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.