Blog

Edutopper #36 – NOT YOUR ENTERTAINMENT

Kick-ass events. Een evenementenbureau opgericht tijdens het vak evenementmanagement. Afgelopen maand gingen Sophia, Leigh, Sarah en Kim live vanaf de Euromast met het event genaamd: NOT YOUR ENTERTAINMENT. Met een resultaat van maar liefst 1000 euro ter donatie en meer awareness voor straatintimidatie. In samenwerking met stichting Stop Straatintimidatie organiseerden de studenten een online veiling om bewustwording te creëren bij omstanders voor dit onderwerp. En dat resulteerde – naast die awareness –  in een donatie van maar liefst 1000 euro.

Door: Femme van der Kolk

Na een half jaar hard werken was het dan eindelijk zaterdagmiddag 27 maart. Ik zat klaar om live mee te bieden tijdens de online veiling. Prachtige zelf geschoten foto’s werden hier tentoongesteld. Heel even waren de vier studenten bang dat de veiling niet los zou lopen, maar toen de eerste foto’s verschenen begon het: ‘’vijf euro’’, ‘’dertig euro’’, ‘’zeventig euro!!’’. Lees ik dat nu goed? Ja, zeventig euro werd er neergelegd voor een van de foto’s, gemaakt door de studenten zelf. Wauw. Wat een indrukwekkende foto’s. Maar vooral, wat een krachtige boodschap.

Het was dit jaar niet altijd even makkelijk voor de studenten. Mede door het COVID-19 virus, werd de creativiteit van hen allen op de proef gesteld. Zo ook de creativiteit van deze groep. Ze moesten op andere manieren creatief gaan denken om te komen tot verschillende concepten die zowel offline- als online plaats konden vinden. Met de fotoreportage en veiling als resultaat.

‘’Wij hebben gekozen om voor een online fotoreportage te gaan omdat uit onderzoeken blijkt dat foto’s emotie opwekken, en waar emotie is, is ruimte voor gedragsverandering.’’ – KICK-ASS events

Eindresultaat 
De foto’s zijn op verschillende binnen- en buitenlocaties geschoten en zowel vrouwelijke als mannelijke modellen hebben meegewerkt aan de reportage. Je voelde het meteen, dit onderwerp maakt wat los. In de week van het evenement was er op nationale televisie ook veel aandacht voor dit onderwerp. Toeval? Of dringend nodig om hier aandacht voor te vragen? Toen ik de vier studenten vroeg hoe ze alles ervaren hebben, kreeg ik het volgende antwoord:

‘’Het was ontzettend leuk om een event te organiseren. Zeker wanneer je als team ergens in gelooft en doelen stelt, kun je zó veel bereiken. Als team hebben wij alles met zijn vieren geregeld. Van de sponsoren tot een locatie en van modellen voor de fotoshoot tot aan de apparatuur van de livestream. Alles moest (zonder budget) geregeld worden. En dit is allemaal gelukt gelukkig.”

Iedereen om hen heen heeft tijdens het afgelopen halfjaar ontzettend met ze meegeleefd. En dan was daar de grote dag. Ze zijn overspoeld met reacties en iedereen die virtueel aanwezig was, reageerde positief. ‘’Die reacties, dat is waar je het voor doet.’’


In deze rubriek delen we onze Edutoppers. Bijzondere projecten of resultaten van studenten waar we trots op zijn. Mocht je ook iets hebben om onder de aandacht te brengen, laat het ons even weten: info@smartconnecting.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.