Blog

Edutopper #33 Online Magazine – Daniël van der Kolk

Enthousiasme. Het vormt de basis van ons platform. In deze rubriek delen we de prestaties van studenten waar we blij van worden. Omdat het zo leuk is te laten zien waartoe onze studenten in staat zijn.

Docent: Ron van den Berg

Als communicatieprof je ideeën visueel kunnen neerzetten: dát is natuurlijk superhandig. En leuk. Helemaal als docent Laura Buijtendijk je de kneepjes van het fotografie- en InDesign vak leert. In de laatste fase van jaar 1 zijn studenten er een maand druk mee.

L’Evan, Banksy en OPENMIND
Als trots eindproduct maken de eerstejaars hun eigen online magazine. Niet de Linda, Jan of Arts&Auto. Maar de L’Evan (van Evan Blom), de Banksy (van Sinnéad Banks) of de OPENMIND (van Daniël v/d Kolk). Bij die laatste staan we wat langer stil.

Dit blad pak je!
Jazeker: het magazine van Daniël is mooi. Hier is iemand aan het werk die al meer met het fotografie- en opmaakbijltje heeft gehakt. We zien een onderscheidende visuele stijl. Consequent doorgevoerd. Dit blad pak je als je het ziet liggen!

 

Het idee
Het tweede geheim van een goed magazine schuilt in het idee erachter. Dat idee zie je niet alleen. Dat voel je. Daniël werkte zijn magazine uit op basis van een uitstekende persoonlijke content strategie. En in die strategie schuwt hij de lastige vragen niet: waar sta ik voor? Waar zoek ik naar? Waar vind ik het? Vragen die wij als lezer misschien ook herkennen. En juist daardoor komt het magazine tot leven. Overigens ook vragen die hij onderzoekt in zijn eigen podcast!

Kortom: vorm x inhoud= magic
Bekijk het magazine hier!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.