Blog

Dilemma Day – Marcel Verbakel

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. En dat is precies wat we doen in Dilemma Day. In deze editie heeft Kim Hoefnagel docent én goochelaar Marcel Verbakel weten te strikken. En hoe! Ze legde hem een aantal pittige dilemma’s voor..

Door: Kim Hoefnagel

Wie ben je?
“Marcel Verbakel, zoon van een middenstander en getrouwd met Ilse. Ik heb drie kinderen; Thomas, Linde en Madelief. Leuk detail: mijn zoon studeert inmiddels ook Communicatie.. in Breda! Ik was ruim twintig jaar werkzaam in de reclamebranche en inmiddels alweer tien jaar in het onderwijs.”

Wat doe je?
“Ik ben kerndocent bij de opleiding Communicatie en geef een groot aantal vakken waaronder Conceptontwikkeling, Marketing, Event Management en InnovationLab. Ook ben ik afstudeerbegeleider. In mijn vrije tijd stop ik veel tijd in mijn hobby; goochelen. Ik ben lid van Goochelclub Rotterdam en verzorg optredens voor jong en oud. Ook interview ik magicians, Hans Klok bijvoorbeeld, voor het Nederlands goochelplatform. Check mijn website als je daar meer over wilt lezen of mijn FB-pagina. Daar kan ik ook mijn creativiteit kwijt op schrijfgebied.”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Studenten die meer uit zichzelf en de studie willen halen en meer om zich heen kijken om te weten wat er in ons Communicatie vakgebied gebeurt. Door dat nu al te doen zul je van absolute meerwaarde zijn bij je stage, afstuderen en je (eerste) baan. Het maakt je opleiding ook nóg leuker.”

Would you rather…

Altijd met dhr. Goor lunchen en nooit meer mogen goochelen of blijven goochelen en nooit meer met dhr. Goor mogen lunchen?
“Leon ken ik uit de tijd dat ik bij reclamebureau ARA werkte. Toen, en nu ook weer, zaten we met elkaar op een kamer. Lunchen met Leon moet blijven. Stiekem neem ik een goocheltruc mee om van een stukje papier een 50 eurobiljet te maken. Iemand moet de rekening betalen toch?!”

Nooit meer het vak Event Management geven of nooit meer studieloopbaancoach zijn?
“Hoewel het vak Event Management heel leuk is, zou ik dat dan laten schieten. Het is heel leuk om studenten te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kom je tot andere gesprekken en bouw je soms een vertrouwensrelatie op. Dat is zeer dankbaar werk en het geeft je een extra drive dat je ertoe doet; niet in de rol van docent maar als coach, als mens.”

 Een grote “Magic with a smile” goochelshow houden of een nieuw vak mogen bedenken voor de opleiding?
“Hoewel mijn werk op de eerste plaats staat zou ik nog wel een keer een echte show willen neerzetten. Dat zou dan een stand-up magic comedy show zijn. Maar ik weet dat het ontzettend veel tijd en geld kost, dus of dat ervan komt.. Misschien eens met mijn opleidingsmanager Mirjam den Boer bespreken. Als de show er komt zal de première op school zijn en die organiseer ik dan samen met studievereniging Wijsz!

Nooit meer lesgeven of nooit meer aan campagnes werken?
“Ik heb in mijn “reclametijd” aan heel veel campagnes gewerkt van Mona, Diergaarde Blijdorp en Praxis tot aab een anti-terrorisme campagne voor de gemeente Rotterdam en Amsterdam. Op een gegeven moment werd het tijd voor verandering. Lesgeven, coachen en kennis delen is nu mijn ‘drive’. Met die keuze ben ik nog steeds heel blij.”

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
“Bouw aan je netwerk, zoek een bijbaan met een raakvlak met de opleiding en geniet van je studententijd.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.