Blog

Dilemma Day – Leon Goor

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. Dat is precies wat we doen in Dilemma Day. Steeds leggen we duivelse dilemma’s voor aan communicatieprofessionals, studenten, docenten en andere HR-medewerkers, gerelateerd aan persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan Leon Goor, sportman in hart en nieren maar toch vooral fanatiek docent.

Door Kim Hoefnagel en Minoesjka Marinisse

Wie ben je?
“Leon Goor: Zeeuw van geboorte en ontzettende sportgek. Ik woon nu in het prachtige Dordrecht met Anke en onze 2 dochters, Kirsten en Jorinde.”

Wat doe je?
“Ik ben docent op de leukste Hogeschool en opleiding van Nederland. Daarnaast ben ik freelance examinator bij NCOI opleidingen voor de Bachelor Communicatie. Daarnaast ben ik veel met sport bezig. Actief vooral met hardlopen. Zo ben ik net terug van de Roparun. Passief als fan van FC Dordrecht en Feyenoord. En ik ben iedere vrijdagmiddag om 17:00 uur in Baek te vinden.”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Van hardlopen en op de racefiets zitten. Oh nee, dat zullen jullie niet bedoelen. Oef.. van zoveel dingen. Ik denk dat mijn hart het snelst gaat kloppen van studenten en docenten die je raken met hun verhalen, enthousiasme, verrassende invalshoeken en vooral hun drive. Oh én een lekker biertje op de vrijdagmiddag.”

Would you rather…

Nooit meer anekdotes vertellen of in elk verhaal een anekdote stoppen?
“In elk verhaal een anekdote stoppen. Ondanks dat ik nog heel jong ben, heb ik toch al bij veel prachtige organisaties mogen werken. Daardoor kom je soms tot mooie voorbeelden. Succesvolle, maar ook dikke flaters.”

Altijd met dhr. Verbakel lunchen en geen voetbal meer kijken óf elke wedstrijd zien en niet meer met dhr. Verbakel lunchen?
“Makkie…. Met Verbakel lunchen. Wij werkten vroeger al samen bij reclamebureau ARA. In die periode hebben we ontzettend veel geleerd, maar ook ontzettend veel uitgespookt en gefeest. Daarna zijn we onze eigen gang gegaan, Marcel naar Pluspoint (reclamebureau), ik naar KPN. Maar we bleven elkaar regelmatig zien (lees: biertjes drinken). Sorry hoor, maar tegen onze vriendschap kan geen voetbalwedstrijd op.”

Nooit meer lesgeven of nooit meer content creëren?
“Nooit meer content creëren. Lesgeven geeft me veel energie en lol. Ik kan helemaal als één bonk adrenaline naar buiten stuiteren na een les (alhoewel er soms ook lessen zijn waar ik als een plumpudding in elkaar zak).”

Wonen in Dordrecht of wonen in Vlissingen?
“Aiiii…. dat is een lastige. Ik ben in Vlissingen geboren, maar ik ben vooral opgegroeid in Middelburg. Ik heb daar nog steeds familie en vrienden wonen en kom er regelmatig. Maar de mogelijkheden van de Randstad spreken me meer aan. Ik hou wel van een beetje hectiek. Dus: Dordrecht.”

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
“Duik naast je studie ook een beetje in “de techniek” en vul je studie daarmee aan. Met “techniek” bedoel ik vooral een stukje programmeerkennis, kennis over data-analyse etc. Ikzelf krijg nu bijvoorbeeld op vrijdagmiddag programmeerles van Informatica-studenten en ik volg een paar data-analyse e-learnings. De kennis die ik hierin opdoe, hoop ik weer in de opleiding te kunnen stoppen. Mijn tip is om dit op te pakken, want dit kun je de komende jaren goed gebruiken!”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.