Blog

Dilemma Day – Kristel Klaassen

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. En dat is precies wat we doen in Dilemma Day. In deze editie heeft Kim Hoefnagel een reislustige docente weten te strikken. En hoe! Dat werd dus even zweten voor the one and only Kristel Klaassen…

Wie ben je?
Ik zou mijzelf omschrijven als een extravert, sociaal en enthousiast persoon. Ik word blij van onder de mensen zijn, vandaar dat mijn baan ook goed bij mij past. Je kunt mij wakker maken voor aardbeien met chocolade en een goed dansfeestje. Mijn sterrenbeeld is een tweeling en ik moet bekennen dat ik mij sterk herken in dat profiel.

Wat doe je?
Momenteel ben ik docente Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast heb ik dit jaar mijn master Imagineering afgerond.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Poeh, dat is een goeie. Ik word snel blij en enthousiast van contact met mensen. Ik ben niet materialistisch ingesteld, spullen interesseren me niet zo. Mijn hart maakt zeker een sprongetje bij het plannen van een waanzinnige reis (momenteel ben ik bezig voor Thailand). Ik kan al onwijs genieten van de voorpret, of om het in communicatietaal te houden, de oriëntatiefase. 😉 Verder geniet ik van sociale activiteiten, dansen en een zen momentje voor mijzelf tijdens yoga of pilates.

Would you rather…

Nooit meer lesgeven of nooit meer reizen?
Dit dilemma kan gewoon niet, als ik één van beide zou moeten opgeven dan weet ik niet of ik mijn leven nog wel zo leuk vind! Beide maken mij wel tot wie ik ben, denk ik.

Nooit meer lippenstift of nooit meer hakken dragen?
Hahaha! Goed dilemma, ik kies dan toch voor nooit meer lippenstift. Het dragen van hakken hoort ook een beetje bij mijn identiteit. Iedere outfit staat goed met hakken eronder. Daarnaast ben ik ook niet zo heel groot, dus het is een ideaal verlengstuk van mezelf.

Nooit meer het vak Beertenders en Schoenen geven of nooit meer slc’er zijn?
Pffff. Wat lastig!  Daar moet ik even goed over nadenken.
Ik kies er dan toch voor om nooit meer Beertenders en Schoenen te geven. Hoe leuk ik dat vak ook vind, de gesprekken met studenten zijn toch leuker. Het is geweldig wanneer je een student (verder) kunt helpen en vooral om ze hun eigen talenten en vaardigheden te laten ontdekken. Je ziet studenten in een jaar tijd zo waanzinnig groeien. Dan is ook mijn dag weer geslaagd en loop ik de school uit met een big smile!

Nooit meer wijn drinken of nooit meer gin-tonic drinken?
Gelukkig sluiten we af met een iets gemakkelijkere. Ik kies dan sowieso voor de GT, uiteraard wel op een zonnig terras met goed gezelschap!

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
Ik denk dat het essentieel is voor een Smart Connector om lef te hebben of moedig te zijn. Daarmee bedoel ik dat je het aandurft om in het onbekende stappen. Dus niet in de zin van bungeejumpen, maar meer in de betekenis van ‘de wereld verkennen of buiten de bestaande kaders treden’. Dat je lastige vragen durft te stellen om zo achter de onderliggende verhalen te komen. Door het ‘waarom’ te vinden, ontdek je vaak het ‘hoe’. En dat kan zelfs betekenen dat alles ondersteboven moet worden gezet of binnenstebuiten moet worden gekeerd. Zowel in je persoonlijke als je professionele leven. 😉

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.