Blog

Dilemma Day – Jessy van der Vlist

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren erop los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘Dilemma Day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HR-medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan eigenaar van Sticky Chapters: Jessy van der Vlist

Door: Judith Versteeg en Tugba Savas

Wie ben je?
Ik ben Jessy en 22 jaar. Doordeweeks ben ik aan de slag voor mijn eigen bedrijf Sticky Chapters, een strategisch en creatief bureau gespecialiseerd in storytelling. In het weekend vind ik het gezellig om ergens een hapje te eten en met vrienden de stad in te gaan. Maar ik ben ook altijd te in voor een goed (bord)spel!

Wat doe je?
Eind juni ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communication and Multimedia Design. Tijdens de opleiding had ik al mijn eigen bedrijf in fotografie, maar met de jaren kreeg ik steeds meer klussen rondom storytelling waarbij fotografie niet altijd de juiste oplossing was. Hierdoor heb ik tijdens mijn laatste jaar van mijn studie hard gewerkt aan een nieuwe richting en positionering voor mijn bedrijf: Sticky Chapters.

Geen een werkweek ziet er hetzelfde uit. De ene dag ben ik de hele dag in mijn eigen studio aan het werk, de dag daarna heb ik werkafspraken op locaties of zit ik in brainstormsessies met klanten om hun eigen merkverhaal te ontdekken. En juist deze combinatie maakt het zo ontzettend leuk!

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Door de vrijheid van een eigen bedrijf en de nieuwe richting die ik heb gekozen, ga ik elke dag met veel plezier aan de slag. Hoe tof is het om elke dag opnieuw nieuwsgierig te mogen zijn en nieuwe verhalen te ontdekken binnen bedrijven en merken? Het maakt je dag helemaal compleet, als je mensen laat inzien welke verhalen er allemaal spelen binnen een organisatie en hoe we dit om kunnen zetten in beeld. Vaak raken mensen blind voor wat er dicht om henzelf heen speelt.

Would you rather?
Nooit meer mogen fotograferen of nooit meer een video mogen maken?
Deze is erg moeilijk. Mag ik ook een joker inzetten? Nu heb ik soms dagen dat ik niet fotografeer en alleen maar film en vice versa. Eerst dacht ik erg vanuit het medium en dan pas het verhaal, maar sinds Sticky Chapters pak ik het niet meer zo aan. Niet elk verhaal heeft bewegend beeld nodig en bij sommige verhalen werken foto’s niet goed. Af en toe komt het ook voor dat het bedrijf beide niet nodig heeft en gaan we op zoek naar wat wel werkt, zoals bijvoorbeeld een online spel. Maar goed, terug naar het dilemma. Doordat ik denk in beelden en altijd aan het creëren ben, kan ik eigenlijk niet kiezen.

Sticky Chapters als klein bedrijf, maar wel met jou als eigenaar of Sticky Chapters uit laten groeien tot een groot, internationaal bedrijf, maar met een andere eigenaar?
Of ik van Sticky Chapters een internationaal succes wil maken? Zeker te weten! Maar op dit moment werk ik heel hard om een succes van Sticky Chapters te maken, dus ik kan mij niet voorstellen dat ik nu het stokje over zou geven aan iemand anders. Vaak zie je ook dat wanneer je bedrijf zó gegroeid is, dat de eigenaren niet meer dat werk doen waarom ze begonnen zijn. Ik wil niet dat dat bij mij gaat gebeuren.

Nooit meer je eigen kleding uit mogen zoeken of nooit meer je eigen kapsel mogen kiezen?
Ik heb nu al af en toe dat ik tegen de kapper zeg ‘verras me maar’, dus zo erg zou ik het niet vinden om mijn eigen kapsel niet meer te mogen kiezen. Daarnaast vind ik het heel tof als mensen qua kleding voor iets durven te kiezen waar ze zich zelf lekker bij voelen.

Een jaar lang je persoonlijke social media niet bij mogen werken of een jaar lang de social media voor Sticky Chapters niet bij mogen werken?
Ik denk dat ik dat die van Sticky Chapters niet meer zou bijwerken, maar dit is ook wel een pittig dilemma. Via mijn persoonlijk account (@jessyvdv) heb ik hele interessante nieuwe mensen leren kennen, met wie ik al mooie producties gemaakt heb of nog ga maken (keep an eye on it). Verder zou ik het beeld dat ik nu op Sticky Chapters plaats ook op mijn eigen account kunnen plaatsen, maar met het oog op de toekomst en de groei, heb ik ook een zakelijk account aangemaakt.

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
Probeer altijd nieuwsgierig te zijn én te blijven, het levert je zoveel op wanneer je geïnteresseerd bent in iets onbekends. Het zorgt ervoor dat je mensen of onderwerpen beter begrijpt en je krijgt meer grip op de context waarin je je bevindt. Content is misschien king, maar onderschat de context zeker niet!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.