Blog

Dilemma Day – Dirk-Jan Grootenboer

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. Dat is precies wat we doen in Dilemma Day. Steeds leggen we duivelse dilemma’s voor aan communicatieprofessionals, studenten, docenten en andere HR-medewerkers, gerelateerd aan persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan Dirk-Jan Grootenboer, een politieman in hart en nieren.

Door Kim Hoefnagel 

Wie ben je?
“Ik ben Dirk-Jan Grootenboer, 39 jaar oud, getrouwd en vader van 3 kinderen.”

Wat doe je?
“Ik werk bij de Zeehavenpolitie. Deels als Social Media Specialist en vanaf september start ik een pilot van Digitale Wijkagent voor de hele Rotterdamse Haven. Eén van de leukste dingen die ik doe, is opdrachtgever zijn voor jullie, studenten, namens de Zeehavenpolitie.”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Van iets negatiefs iets positiefs maken en van nieuwe dingen doen. De energie van nieuwe dingen doen, dingen die we tot dan toe niet deden, is heel goed. En dingen op een andere manier laten zien waardoor anderen er ook anders naar gaan kijken.”

Would you rather…

Nooit meer verhalen vertellen of nooit meer verhalen opschrijven?
“Verhalen schrijven is tof, omdat je het dan terugkrijgt. Omdat je mensen kan raken en lezers zich moeten concentreren. Verhalen vertellen is mooi omdat je met oogcontact en face-to-face contact meer emotie kan meegeven. Ik moet kiezen helaas.. dan maar vertellen.”

Elke maand ‘koffie met een cop’ mogen houden of opnieuw een tedX talk mogen doen en dus stoppen met de ‘koffiecop’?
“Onmogelijke keuze! Maar elke maand koffie en in contact zijn met mensen is heel waardevol,  dus dan toch die maar. Ik heb inderdaad weleens een TedX talk gedaan in Dordrecht en dat was enorm gaaf. Lastige keus dus.”

Alleen nog mogen twitteren of alleen nog op Instagram zitten?
“Een politieagent werkt voor de burger en de burger leest en kijkt toch meer op Instagram, dus dan passen wij ons aan. Ik vind dat wij als politie in contact moeten zijn met de burger op welk medium dan ook. Het leuke is dat die media steeds leuker worden en er steeds meer mogelijkheden zijn.”

Naar Rotterdam verhuizen en in Rotterdam blijven werken of in Dordrecht blijven wonen en in Dordrecht gaan werken?
“Ik heb al eens in Dordrecht gewerkt, waar ik ook met plezier woon. Maar of ik terug wil gaan, weet ik niet. Ik zou overigens persoonlijk niet in Rotterdam willen wonen. Ik ben opgegroeid in een dorp tussen de grote steden. Dat is denk ik het handigste qua wonen en werken.”

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
“Als jeugd met techniek en media gaan jullie keihard en dat is goed. Blijf vol gas connecten en behoud ook de offline face-to-facemomentjes. Geniet en deel je passie. Dat werkt zo aanstekelijk!”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.