Blog

Dilemma Day – Ank Jansen

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren er op los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘dilemma day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HRO medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan docente Ank Jansen.

Door: Tugba Savas en Judith Versteeg

Wat doe je?
“Ik werk als docent bij de opleiding Communicatie, maar daarbuiten doe ik natuurlijk veel meer. Zie volgende punt!”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Van heel veel dingen. Diepe gesprekken, muziek (luisteren, maken én op dansen), bergwandelen, studenten die trots zijn op zichzelf, m’n vriend die een liedje voor me zingt. En nog veel meer.”

Would you rather?

Een andere docent vrij laten om het keuzevak ‘Hoe om te gaan met Rutger Castricum’ aan te passen of zelf het keuzevak compleet opnieuw indelen?
“Easy: iemand anders het laten doen. Ik ben zelf continu bezig om te verbeteren, soms is het goed om dat iemand anders te laten doen. Ik ben niet bang dat er dan iets verloren gaat in het vak. Mijn collega’s willen ook altijd het beste doen, dus ik vertrouw erop dat ze er iets moois / nog mooiers van maken.”

Nooit meer mogen les geven of nooit meer je eigen kleren mogen kiezen?
“Nooit meer m’n eigen kleren kiezen. Ben er zelf niet zo mee bezig, dus het kan alleen maar beter worden! En tja, mocht ik dan iemand treffen die er ook niet zo’n oog voor heeft, so be it.”

Nooit meer mogen reizen of nooit meer een dialoog mogen voeren?
“Dit is een moeilijke. Ik heb juist besloten dat ik weer wat vaker wil reizen. Zo ga ik deze zomer naar Spanje en ook wat Spaans leren. Maar ik heb de afgelopen jaren geleerd dat ik thuis ook heel goed vakantie kan houden en dat je zelfs in het dagelijkse leven telkens weer nieuwe dingen kunt zien en leren. Dus dan kies ik toch maar voor nooit meer reizen.”

Nooit meer gebruik mogen maken van sociale media of elke dag je social media up to date moeten houden?
“Elke dag moeten updaten? Echt niet! Dan maar nooit meer social media. Ik ben wel een beetje verslaafd aan gluren op Facebook, maar denk zo vaak: waarom doe ik dit? Elke keer weer die informatie overload. Best interessant, maar zoveel dat ik er weinig meer mee kan.”

Tot slot, wat wil je meegeven aan de Smart Connector van de toekomst?
Vergelijk jezelf niet met anderen. Van vergelijken word je ontevreden. Vertrouw op je eigen kwaliteiten en talenten en go with the flow van het leven. Makkelijker gezegd dan gedaan dit. Ik ben er zelf ook mee bezig. Doe het daarom ook samen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.