Blog

Dilemma Day – Agaath Flikweert

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. We redeneren erop los om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken en dit levert soms hele leuke antwoorden op. Daarom hebben we ‘Dilemma Day’. De dag waarop we professionals op het gebied van communicatie, studenten, docenten en andere HR-medewerkers duivelse dilemma’s voorleggen gebaseerd op hun persoonlijke passies. Dit keer is het de beurt aan docente Agaath Flikweert.

Door: Judith Versteeg en Tugba Savas

Wat doe je?
Ik mag vier jaar lang met mensen meelopen die in de kracht van hun leven zitten. In de tussentijd probeer ik hen enthousiast te maken voor een prachtig vakgebied: communicatie. En dan in het bijzonder storytelling.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Van foto’s. Foto’s laten je anders naar de werkelijkheid kijken. Als de tijd wordt stilgezet in een foto, zie je zoveel meer. Ook kan ik uren kijken naar het werk van andere fotografen. Ik vraag me dan altijd af hoe ze tot een bepaalde compositie zijn gekomen. De mooiste maak ik stiekem na. Zo hangen er mooie platen van Erwin Olaf, Stefan Vanfleteren en Carl de Keijzer in mijn huis. Niet van echt te onderscheiden……  Nou ja, dat vind ik dan!

Would you rather?

Nooit meer lesgeven of nooit meer verhalen lezen?
Oeps, dat lesgeven zal ik missen. Maar ik kies toch voor verhalen. Door te luisteren naar iemands verhaal begrijp je waar hij of zij vandaan komt. Door elkaars verhaal te kennen begrijpen we elkaar beter en kunnen we verschillen overbruggen.

Wat heb je liever? Elk weekend langs het voetbalveld in de kou? Of nooit meer naar de voetbal mogen gaan, maar dat de zon wel elke dag schijnt?
Haha, wat een prachtig dilemma. De zon vind ik heerlijk, maar toch kies ik voor de voetbal. Ik geniet ervan. Ieder weekend. Maar wel graag met een winterzonnetje!

Nooit meer smART Connecting of nooit meer fotograferen?
Een lastige, maar ik kies toch voor het platform. Bij smART Connecting gaat om meer dan fotografie alleen. Samen met docenten en studenten laten zien wat de opleiding waard is. Waar we enthousiast van worden. Zo geniet ik bijvoorbeeld enorm van de complimentenkaarten. Fantastisch om te zien wat dat met mensen doet.

Altijd de waarheid moeten vertellen of altijd moeten liegen (echt altijd)?
Ik kies sowieso voor de waarheid! Liegen is gewoon geen optie. En dat geldt natuurlijk ook voor ons vak. Hoop dat we dat ook aan jullie weten mee te geven. Zonder een eerlijk en open verhaal verdien je als organisatie geen vertrouwen.
Enne… hoe was het ook al weer: ‘Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel.’

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.