Blog

De koffer van – Misty

Wat laat je thuis en wat is écht onmisbaar? In deze rubriek vragen we communicatiestudenten wat zij in hun koffer willen stoppen. In deze editie vertelt Misty de Voogt wat zij meeneemt naar het buitenland.

Van september tot januari studeer ik in Sevilla aan Universidad Loyola. Veel items mochten niet ontbreken in mijn koffer, maar wat ik absoluut mee meegenomen heb is mijn eigen kussen. In Spanje houden ze van siësta en mijn eigen kussen komt dus goed van pas wanneer ik een lekker middagdutje wil doen. Mijn kat Nelis had ik stiekem ook in mijn koffer willen meenemen en hem Sevilla laten ontdekken. Helaas moest ik hem meenemen als figuurlijke bagage.

Voordat ik wegging moest er nog veel voorbereid worden, voornamelijk het invullen van verschillende documenten. Een volgende keer zal ik al eerder alle documenten bekijken en op orde krijgen. Ook ben ik vaak van het last minute inpakken, maar dat heb ik deze keer anders aangepakt zodat ik zeker weet dat ik niks vergeten ben mee te nemen in mijn koffer.

Ik verwacht een hele leuke tijd tegemoet te gaan en hopelijk ga ik de Spaanse taal goed leren en spreken. Het enige waar ik tegenop zag is het missen van familie en vrienden, maar gelukkig komen ze gezellig langs. Ik het begin vond ik het een beetje spannend, maar nu kijk ik er heel erg naar uit om de Spaanse cultuur te ontdekken en nieuwe vrienden te maken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.