Blog

De klimaatspagaat in (bijna) 99 woorden

99 WOORDEN. YEP, DAT IS SLECHTS EEN ALINEA. IN DEZE RUBRIEK DAGEN WIJ COMMUNICATIEPROFESSIONALS UIT OM IN EXACT 99 WOORDEN DE KERN VAN EEN INSPIREREND ARTIKEL OF EEN BELANGRIJKE GEBEURTENIS TOE TE LICHTEN. DIT KEER over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag. Oftewel: de klimaatspagaat!

We stappen even over. Van Rotterdam naar Amsterdam. Afgelopen dinsdag 25 mei heeft Reint Jan Renes, Lector Psychologie voor een Duurzame Stad, vanuit Pakhuis de Zwijger online  zijn lectorale rede uitgesproken. De invalshoek: hoe kan het dat steeds meer mensen zich zorgen over het klimaat maken, maar nog niet iedereen massaal klimaatvriendelijke keuzes maakt. Hoe kan je nu echt zorgen voor een daadwerkelijke duurzame verandering?

Het kan geen toeval zijn. In het tweede jaar ligt er een dergelijke opdracht. Hoe kan de Hogeschool Rotterdam ‘het gedrag van studenten alignen op het gebied van duurzaamheid’.

Deze rede geeft je wellicht nieuwe inzichten voor deze opdracht. Je krijgt ‘m als hoofdgerecht opgediend in minuut 20 (tot en met 40). Je kunt er ook voor kiezen de publicatie lezen.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.