Blog

De Dag van Wereldhavendag

Waar? Daar! Voor ons gebouw aan de Wijnhaven 107 om precies te zijn. Tijdens de Wereldhavendagen heeft de doordeweekse student plaatsgemaakt voor fraai uitgedoste zeerovers en shantykoren. Een totaal ander publiek en een totaal andere sfeer. Met een belangrijke overeenkomst overigens: bier, veel bier!

Shantykoren?
Nog nooit gehoord van shantykoren? Niet zo heel gek. Toch is deze muziek al eeuwen geleden ontstaan. Gezongen door zeelui om de werkdruk te verlichten. Arbeidsliederen over vrouwen, verre landen en natuurlijk de liefde. Of gewoon over het zware zeemansbestaan.

Innovatie is key
Als thema voor de Wereldhavendagen koos men dit jaar voor the smartest port. En met dat thema voelen we ons natuurlijk meer dan verbonden. Innovatie is key. Ook daar zetten wij als platform op in! Nieuwe oplossingen bedenken om effectiever en efficiënter te werken. Maar weten waar je vandaan komt, dat blijft natuurlijk ook belangrijk. In de communicatie, maar ook als haven. Dat die ode aan het zeemanslied voor onze deur een plek heeft gekregen, juichen we dan ook van harte toe.

Foto en film: OPEN Rotterdam

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.