Blog

De dag van – Kerst

Op 25 December, meer dan 2000 jaar geleden, beviel Maria van een kindje, ergens ver weg in een stal in Bethlehem. Jezus van Nazareth heette hij. Iedereen kent dit verhaal, het kerstverhaal.

Door: Natashja den Teuling

De geboorte van Jezus is de reden waarom wij kerst vieren. Nu 2018 jaar later, hoor je iedereen over wat een commercieel feest het is geworden. Tegenwoordig draait alles om de kerstman met zijn rendieren met elven, allemaal bedacht door Coca Cola. Op die manier spelen alle organisaties er wel op in met reclames, films en allerlei aanbiedingen. Zo promoten de winkels en warenhuizen hun producten voor de kerstaankopen die worden gedaan. Ook worden er in de winkels extra overuren gedraaid, maar is dit commerciële gedoe erg?

Tijd voor elkaar
Ik vind van niet. Alle steden, dorpen en huizen worden versierd met kerstlichtjes, kerstbomen en allerlei andere mooie kerstversieringen. De kerstaankopen die worden gedaan is om geliefden te laten zien hoe erg ze gewaardeerd worden. Daarnaast kan het bingewatchen van kerstfilms ieder jaar niet overgeslagen worden en wat voor mij uiteindelijk het allerbelangrijkste is, is om weer samen te komen met geliefden. Naarmate ik ouder word heb ik gemerkt dat iedereen het steeds vaker te druk heeft voor tijd met elkaar. Daarom is Kerst dan ook het perfecte excuus om eindelijk eens tijd vrij te maken voor elkaar. Eindelijk tijd vrij voor hetgeen wat écht belangrijk is. Ik denk dat ik daarom ook wel kan zeggen dat ik kerst het gezelligste feest vind dat in een jaar gevierd word. Al ben je christelijk of niet, de geboorte van Jezus heeft ons veel moois gegeven. Zelfs 2018 jaar later nog.

Reacties

Mooie boodschap!

5 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.