Blog

De dag van – I forgot

Ik ben wel eens de verjaardag vergeten van iemand. Ik schaamde me en ik wist niet hoe ik duidelijk kon maken dat het me oprecht speet. Ja, iets vergeten… daar hebben we allemaal wel eens last van. Het is alleen zonde als jouw vergeetachtigheid een ander verdriet doet of het gevoel geeft dat hij/zij er niet toe doet. Wil je het goedmaken of wil je iemand laten weten dat je wél om diegene geeft en jouw vergeetachtigheid hier niets mee te maken heeft? Lees dan snel verder!

De nationale dag
Vandaag, 2 juli 2021, is het de nationale ‘I forgot day’. Gaye Anderson heeft deze speciale dag tot het leven geroepen vanwege een periode in haar leven waar ze veel moeite had met het onthouden van bepaalde gebeurtenissen. Ze creëerde deze dag zodat ze kon ontspannen en ze op deze dag alles mocht vergeten zonder zich hier schuldig over te voelen. Wanneer ze deze dag heeft bedacht? Dat kan ze helaas niet met ons delen, omdat ze het is… vergeten.

Een andere manier om naar deze dag te kijken is dat je juist slechte herinneringen kunt loslaten. De reden dat ik dit artikel schrijf, is dat ik je bewust wil maken dat deze dag je een kans biedt om je excuses aan te bieden voor de dingen die je bent vergeten. Je kunt vandaag aan iemand laten weten dat je om die persoon geeft en dat jouw vergeetachtigheid daar niets mee te maken heeft. De ‘I forgot day’ is dus eigenlijk een dag om juist niet te vergeten, maar een dag om jaarlijks te noteren in je agenda.

Vergeetachtigheid
Hoe komt het nou eigenlijk dat we dingen vergeten? Al meer dan honderd jaar onderzoeken psychologen het proces van opslaan, herinneren en vergeten. Hoe dit proces precies verloopt, is tot op de dag van vandaag nog steeds een mysterie.

Wat onderzoekers wel weten is dat ons geheugen niet logisch werkt en je het niet kunt vergelijken met een geordende boekenkast. Onze herinneringen liggen namelijk niet opgeslagen op één plek, maar ze liggen verspreid over verschillenden hersengebieden in ons brein. Wat ik zelf kan concluderen is dat vergeetachtigheid menselijk is en dat iedereen wel eens iets vergeet. Je hoeft je er niet voor te schamen, maar je moet wel rekening houden met het effect van jouw vergeetachtigheid op een ander.

Een kaartje
Iets vergeten doen we dus allemaal wel eens, maar stress is niet nodig! Speciaal voor deze dag heb ik een kaartje ontworpen die je de mogelijkheid geeft om je excuses aan te bieden aan iemand voor je vergeetachtigheid. De mogelijkheid om diegene in te laten zien dat je hem of haar enorm waardeert! De kaart hoef je alleen nog maar te personaliseren door middel van een welgemeend berichtje te schrijven en dan is die klaar om te versturen! Hulp nodig bij het schrijven van je bericht?

Hieronder deel ik je mijn tips;
– Schrijf alleen dingen op die je ook daadwerkelijk meent en waar je achter staat.
– Benoem wat je bent vergeten, zodat je laat zien dat je je er bewust van bent.
– Verzin iets leuks om het goed te maken en stel dit voor. Denk bijvoorbeeld aan een traktatie op een heerlijk taartje of een drankje.
– Laat merken dat je om hem of haar geeft en jouw vergeetachtigheid daar niets mee te maken heeft.

Sla de afbeelding van hieronder op en voeg jouw persoonlijk bericht erbij toe. Heel veel succes! En oh ja, niet vergeten te versturen 😉

“When you’ve done something wrong admit it and be sorry. It means that your relationship is more valuable than your ego.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.