Blog

De Dag van – Het Werkplezier

Omdat steeds meer mensen last hebben van een burn-out, maar liefst 1 op de 6 Nederlanders (!), en iedereen het recht heeft om plezier in hun werk te hebben is op 24 mei de dag van het werkplezier het leven in geroepen.

Hoge werkdruk
De reden dat zoveel Nederlanders kampen met een burn-out heeft vooral te maken met de werkdruk die steeds hoger lijkt te worden. Het is maar de vraag of een burn-out alleen te wijden is aan die hoge werkdruk, vaak gaat het namelijk ook gepaard met problemen in de persoonlijke sfeer. Maar al met al lijkt de hoge werkdruk toch de grootste stressfactor te zijn.

Positieve psychologie
Bij de Dag van Het Werkplezier wordt door middel van Positieve Psychologie geprobeerd te kijken naar alles wat er nou juist zo leuk is aan je werk, in plaats van naar de dingen die je misschien liever anders zou willen zien en die je stress kunnen bezorgen. Aan deze positieve werkhouding wordt gewerkt door middel van een evenement met verschillende  workshops en gastsprekers die dit jaar in Enschede plaatsvindt.

Relevantie voor Communicatiestudenten
Het is natuurlijk belangrijk dat wij, als communicatiestudenten, ook een kant op gaan in het beroepenveld waar we écht enthousiast en vrolijk van worden. Zodat wij later ook met plezier naar ons werk kunnen gaan. Wat voor kant dat nou precies is kun je natuurlijk ondervinden tijdensAfbeeldingsresultaat voor follow your dreams je studie door onder meer te kijken naar de vakken waarin je geïnteresseerd bent, je stage, je minor en uiteindelijk je afstudeeropdracht.

Hopelijk inspireert deze dag jou als communicatiestudent om gewoon je eigen weg te volgen en de kant op te gaan waarbij jij je goed voelt, om zo later de kans op werkplezier zo groot mogelijk te maken!

                                                                                                                                                                                           

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.