Blog

De dag van ….. een nieuw begin

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… GELUKKIG NIEUWJAAR!
2018 is officieel voorbij en heeft plaats gemaakt voor 2019. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, nieuwe avonturen, nieuwe herinneringen en natuurlijk een hoop goede voornemens. Een nieuw jaar betekent een schone lei, een jaar waarin je opnieuw kunt beginnen. Laten we een blik werpen op het aankomende jaar!

Door Kim Hoefnagel

Op 1 januari schrijft men zich weer massaal in bij de lokale sportschool, worden er eindeloos veel dieetboeken besteld en ook de zin “geen koekjes voor mij hoor, ik moet aan mijn goede voornemen denken” passeert regelmatig de revue. Maar hoe langer we in het nieuwe jaar zitten, des te minder we over de goede voornemens willen praten. Want die goede voornemens worden vaak toch geparkeerd “dan moet het volgend jaar maar”.

Een leeg notitieboek
Ik ben zelf altijd iemand geweest die planningen heel serieus neemt. Althans, als het mij uitkomt natuurlijk. Wil ik om 10:00 aan mijn huiswerk beginnen, maar is het 10:01? Tja, dan zal ik het om 11:00 opnieuw moeten proberen. En dat is precies waarom zo’n nieuw jaar het perfecte moment lijkt om al je voornemens écht eens waar te maken. Het is alsof je voor het eerst in een leeg, nieuw notitieboek begint te schrijven.

Een kwestie van motivatie
De afgelopen periode zijn de goede voornemens al herhaaldelijk ter sprake gekomen op mijn stage. “Hebben jullie nog goede voornemens voor 2019?” werd ons gevraagd door een collega. Ik moest er even over nadenken, maar kwam uiteindelijk tot een antwoord. “Ik geloof niet in goede voornemens. We proberen elk jaar opnieuw om onze goede voornemens waar te maken, maar elk jaar mislukt het weer. Ik geloof dat je je dromen en doelen pas kan bereiken als je oprecht de motivatie van binnenuit weet te halen. Je kunt op 1 januari 2019 willen beginnen, maar zonder motivatie mislukt het op 2 januari gewoon weer. Nee, ik geloof dat je elke dag van het jaar kan beginnen met het bereiken van je doelen, als je het maar echt wil.”

Mijn goede voornemens  doelen voor 2019
Een van mijn doelen is om in 2019 het gewicht dat ik door mijn anti-depressiva heb opgelopen, kwijt te raken. Natuurlijk ga ik ook enorm mijn best doen om mijn 3e jaar van de opleiding goed af te sluiten, een nieuwe bijbaan én een leuke afstudeerstage te vinden voor 2020. Ook ga ik meer tijd vrijmaken voor vrienden en minder tijd op mijn telefoon doorbrengen. Ik ga meer in het moment leven, mezelf minder druk maken om alles en meer tijd vrijmaken voor leuke dingen.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het aankomende jaar en wat mij te wachten staat., Ik hoop dat iedereen een prachtig jaar tegemoet gaat vol liefde, vriendschap, geluk en gezondheid. Geniet van de eerste dag van het jaar en vergeet niet: je dromen kun je elke dag najagen, niet alleen op 1 januari!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.