Blog

De Dag van de Samenwerking

Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, familielid of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag en Koningsdag. In deze rubriek nemen we deze dagen onder de loep. Vandaag vertelt tweedejaars student Elias Doelman over een fijne samenwerking ter ere van de Dag van de Samenwerking, die aanstaande zaterdag 2 juli plaatsvindt. 

Een 9,5. Niet dat het meetelt in onze beoordeling, maar onze opdrachtgever is in ieder geval dik tevreden. En wij ook. Het is immers goed om te horen dat het evenement waar je samen vier maanden lang naartoe gewerkt hebt in de smaak valt. Een doel dat je in je eentje simpelweg nooit had kunnen bereiken. Hoe graag je dat soms ook zou willen.

Dankzij een samenwerking tussen de Hogeschool Rotterdam en de Rotterdamse stichting Beter Zien Anders Kijken, hebben mijn drie teamleden en ik vier maanden gewerkt aan dit evenement. Dat ging af en toe niet zo soepel als dat je zou willen. Meer dan eens zaten we er echt even doorheen. Wat verwacht je anders in een team waar iedereen een gezonde eigen wil heeft?! Allemaal een doel, idee en een visie. Alleen lang niet altijd dezelfde. Juist die pit, het enthousiasme en de lawine van ideeën hebben ervoor gezorgd dat wij onze doelstellingen hebben bereikt. En natuurlijk een fantastisch evenement hebben neergezet.

Aanvullen of afvoeren?
Omdat wij geregeld op een hele andere lijn zaten vulden wij elkaar ook goed aan. Wanneer je allemaal een andere kijk hebt vergroot je je speelveld. Anderen bedenken dingen op vlakken waar zij sterk zijn, punten waar jij zelf waarschijnlijk nooit aan gedacht zou hebben. Goed wanneer je een totaalplaatje wilt creëren. Uiteindelijk heeft de Stichting meer aandacht gekregen en kunnen wij terug kijken op een te gekke ervaring.

“Natuurlijk kan ik samenwerken, doe maar gewoon wat ik zeg”
Je kunt het aan al mijn teamleden vragen: met mij samenwerken kan een uitdaging zijn. Als perfectionist is het namelijk lastig om dingen uit handen te geven, of om te werken aan iets waar je niet achterstaat. Zoals mijn opa zo mooi kan zeggen: “Allowing someone else to ruin your good work” Samenwerken betekende voor mij daarom lange tijd ‘Doe maar gewoon wat ik zeg’, of ‘Doe het voor mij’. Inmiddels begin ik de smaak van het samenwerken steeds meer te pakken te krijgen. In de afgelopen twee jaar hebben mijn teams en ik namelijk samen wel altijd goede eindresultaten gehad. Resultaten die ik, eerlijk is eerlijk, nooit zelf bereikt zou hebben. Ik kan daarom alleen maar zeggen: Vier de Dag van de Samenwerking!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.