Blog

De Dag van – de liefde (een jaar later)

Wordt dit het jaar dat we een keer niet worden doodgegooid met rode rozen, bonbons en heerlijk geurende parfums? De winkels zijn dicht, de dates zijn uitgesteld en de avondklok klinkt. Wie had ooit gedacht, dat ik (en misschien jij ook?) als nuchtere kaaskop de commerciële opbeuring van Valentijnsdag ga missen?! Ik zeker niet, een jaar na het schrijven van deze Story Behind over de dag van de liefde. Het verdwijnen van een levendig straatbeeld heeft ook consequenties voor het tonen van een liefdevol straatbeeld. Liefde voor je stad/dorp, liefde voor je vrienden, je sportclub, familieleden en andere geliefden. Ik neem je weer mee de straat op en de wereld over. Vandaag word je in vuur en vlam gezet door andere culturen en de liefde. 

Kussen, knuffels en het splitten van de rekening
Wij nuchtere kaaskoppen hebben een bijzondere begroeting, namelijk drie kussen op de wang. In andere landen begroeten ze elkaar meestal vrolijk met een stevige knuffel en één, twee of geen kus op de wang. (O jee, heb ik nu de oorzaak gevonden voor de piek in de coronauitbraak?! ;)). In de meeste landen is het ook gebruikelijk om met een date de rekening te splitten, behalve in Rusland. De initiatiefnemer van de date is verantwoordelijk voor de rekening, maar in sommige gevallen ook voor de taxirit van je date naar huis. In Argentinië, India, Turkije en Spanje kun je er vanuit gaan dat je wel even zit te wachten op je date. Minimaal een half uur te laat komen is daar volstrekt normaal. 

Corona-wandeling-met-gluhwein
Je hebt iemand eindelijk mee uit kunnen vragen, maar dan? Help! Corona.  Gelijk bij iemand thuis afspreken is misschien net te vlot voor een eerste afspraakje en je vlam kan zich daardoor best oncomfortabel voelen. Wat is dan de oplossing? Het klinkt een beetje burgerlijk, maar wandelen in het mooie Rotterdam is perfect. Om de spanning te verlichten: er zijn verschillende glühwein-tentjes in Rotterdam waar je gelijk de locals mee support. En? Krijg je al kriebels? 

Van vlam naar altaar
Mocht het nu in een keer helemaal raak zijn, dan rennen de meeste Nederlanders na een paar jaar richting het altaar. In Polen moet je eerst door de familiekeuring komen, want familie staat daar altijd op nummer één. Als dat niet samengaat wordt het toch een RomeoenJulietverhaal. In Rusland is het heel populair om te trouwen op een kerkhof en dEngelse vrouwen doen soms een muntstukje in de schoen om haar te behoeden voor financiële zorgen.  

Echte liefde
Nederlanders beginnen op latere leeftijd aan de kinderwensIn 1970 was de gemiddelde leeftijd 25 jaar, nu is dat dertig jaar (bij vrouwen) (CBS,2019). Stabiliteit is belangrijk is gebleken uit het onderzoek. Maar liefde zit hem niet alleen in je partner, maar ook in je (toekomstige) kinderen en je uiteindelijke gezin. Met het gezin vorm je weer een familie. Liefde is een grote term, helemaal na de verliefdheid. Liefde kan ook betrekking hebben op een dier, voorwerp of zaak. Het begint allemaal bij jezelf en die eerste stap die jij moet maken om van jezelf te houden voordat je een ander(en) liefde kan geven.  

 Mijn advies op deze prachtige dag? Geniet van de liefde die je ontvangt en voel je dat niet helemaal? Geef het dan aan jezelf. Misschien een kleine wandeling met jezelf langs de glühweintentjes van Rotterdam? Of eet lekker zelf of met je huisgenoten die zelf gekochte doos bonbons op. Liefde is tijdelijk uit het straatbeeld verdwenen, maar laat het niet bij jezelf verdwijnen! Dus geef jezelf genoeg liefde op deze mooie dag! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.