Blog

De dag van – de hamburger

Het ontdekken van leuke restaurantjes is iets wat ik graag doe. Bij veel zaakjes kun je een hamburger eten en het verschilt toch iedere keer weer net iets van smaak. De smaak van een échte goede hamburger… ja, hoe leg ik dat in woorden uit? Het is iets wat je zelf moet beleven en moet proeven. Vandaag, 28 mei 2021, is het de internationale dag van de hamburger en ik zal je vertellen waar jij in Rotterdam dé heerlijke burgers kunt vinden. Keep in mind: de top vijf is gebaseerd op mijn persoonlijke voorkeur. Ben je er klaar voor?

Door: Jacky Mijling

Ter Marsch & Co 
Het werd mij aangeraden om hier eens een burger te gaan eten. Op het menu zag ik ‘The Gojira’. De beste burger van Nederland in 2020. Ik moet je eerlijk zeggen, als ik zoiets hoor, dan ligt de lat erg hoog. Ik was zeer nieuwsgierig, omdat deze burger blijkbaar geen standaard burger is. De burger heeft een Japans vleugje. Ik ging samen met een vriendin op pad om het eens uit te proberen. We werden vriendelijk welkom geheten en kregen een prima plekje onder een heater. The Gojira werd geserveerd in een leuk bakje en de burgers zagen er heerlijk uit. 
 

Vanaf de eerste hap wist ik het al: dit is hem. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zó enthousiast werd van een burger. Alle ingrediënten op het broodje waren een perfecte smaakcombinatie en de steamed bun vond ik ook heerlijk. 

 Locatie: Witte de Withstraat 70, 3012 BS Rotterdam 

Hamburg
Ik wist op voorhand al zeker dat ik dit zaakje wilde benoemen in dit artikel. Een tijdje geleden heb ik Hamburg ontdekt dankzij een vriend van mij. Toentertijd kon je nog gewoon binnen eten en het was een stoer en hip zaakje waar je die échte grove hamburger Instagram foto kunt maken.  

Mijn voorkeur gaat vaak uit naar de cheeseburger, omdat ik nou eenmaal van kaas hou. Het lijkt op het eerste oog een simpele standaard burger, maar zodra je er een hap van neemt, word het tegendeel je bewezen. Een heerlijke smaak en een geweldige textuur. En nog een interessant weetje: de hamburgers die ze serveren zijn van gemaakt van verse ingrediënten en eerlijk vlees zonder hormonen of antibiotica. 

Locatie: Witte de Withstraat 948, 3012 BT Rotterdam

Ellis Gourmet
De ‘Ellis Special 2.0’. Toen ik dit las op het menu, was de keuze uiteraard snel gemaakt. Een burger met het geheime sausje van de zaak en een ‘special’. Nou laat maar komen! De burger oogde mooi, wat ik toch altijd wel een prestatie vindt. Ik heb geen idee hoe ik het sausje zal omschrijven, maar lekker was het zeker! De gehele burger was een smaaksensatie in mijn mond. En de gerookte spek op de burger gaf voor mij net het extra stukje meer om het een speciale burger te noemen. 

Wat ik ook fijn vind aan Ellis, is dat ze een ruime keus aan hamburgers bieden. En ze hebben iets nieuws: een soort kapsalon idee, maar dan met een hamburger. Interessant, right? 

Locatie: Stationsplein 49, 3013 AK Rotterdam

Baek
Dit zaakje heb ik mogen ontdekken tijdens het eerste jaar op school. Het zit op ongeveer drie minuutjes lopen vanaf de Wijnhaven, dus hoe ideaal is dat? De mensen die werken bij Baek vind ik heel klantvriendelijk. Zo maak ik altijd wel een leuk praatje als iemand het eten komt serveren. Daarnaast hadden ze in 2018 de beste burger van Rotterdam en deze staat uiteraard nog op de kaart. Let’s try!

De ‘Winner Best Burger of Rotterdam 2018’ smaakte naar zijn naam. Heerlijk! Het is een flinke burger en dus ook zeker waard voor je geld. Wat ik ook een pluspunt aan deze burger vind, is dat je zelf de saus kunt bepalen. Zelf krijg ik wel eens last van bepaalde sauzen en zo kan ik dat ook weer voorkomen. Plus je kunt het de burger dus personaliseren naar je eigen voorkeur! Top!  

Locatie: Blaak 329, 3011 GB Rotterdam

Vegan Junk Food Bar
Ik kreeg dit als tip om te bezoeken! Zelf ben ik geen vegetarische of veganistische eter (zoals je al hebt gemerkt), maar ik vind het wel altijd leuk om eens wat te proberen buiten mijn comfort zone. Daarnaast wil ik ook graag een restaurant kunnen aanraden voor de vegetarische eters onder ons. Mijn lievelingskleur is roze en toen ik eenmaal doorhad dat ze een roze burger verkochten, besloot ik dan ook om die eens te proberen. De ‘Daddy’ burger.  

De burger heeft mij eigenlijk best verrast. Het had meer smaak dan verwacht, de burger was goed belegd en het was nog een flinke hap ook. Mocht je niet vegetarisch of veganistisch zijn, maar het toch eens willen proberen, dan is het zeker een aanrader. Proberen kan nooit kwaad!  

Locatie: Schiedamse Vest 144, 3011 BG Rotterdam 

Reacties

Een heerlijk stuk! Je krijgt er gewoon trek in!

3 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.