Blog

De dag van – Cupido

YESS!!! VALENTIJNSDAG! WAT KAN JE VERWACHTEN? RODE ROZEN, EEN ONTBIJTJE OP BED, EEN SPANNENDE DATE OF EEN MOOI KAARTJE VAN ZOMAAR EEN ANONIEME LIEFDE. NIET VOOR IEDEREEN IS DIT WEGGELEGD. MAAR VOOR KIM HOEFNAGEL GEEN REDEN OM PASSIEF AF TE BLIJVEN WACHTEN. VORIG JAAR SCHREEF ZE CUPIDO AL EEN BRIEF MET WAT KLEINE SUGGESTIES. DIT JAAR HET VERVOLG. OM HEM TOCH WEER EVEN OP SCHERP TE ZETTEN!

Lieve Cupido,

De aarde heeft weer een volledige baan rondom de zon gedraaid; en jouw dag is weer aangebroken. Nu zou ik kunnen liegen, maar we weten allebei dat ik nooit echt een connectie heb gehad met Valentijnsdag. Maar een deal is een deal en dit jaar heb ik het dan ook écht een kans gegeven.

Vind ik Valentijnsdag nog steeds een commerciële bedoeling? Absoluut. Vind ik dat een probleem? Nee eigenlijk niet. We leven in een wereld die vol zit met geweld, haat en negativiteit. Hoe mooi is het dan, dat we een paar dagen per jaar ingepland hebben die draaien om de mooie dingen in het leven? Met thanksgiving wordt er stilgestaan bij alles waar we dankbaar voor zijn. Met kerstmis vieren we het leven, onze vrienden, onze familie en vooral de gezelligheid en met Valentijnsdag vieren we de liefde. Natuurlijk zijn dit allemaal dingen die we op elke andere dag ook horen te vieren, maar hoe leuk is het dat we met z’n allen deze mooie dagen kunnen delen?

Natuurlijk kan deze dag wat vervelender zijn als je single bent en je hele Instagram feed op date lijkt te zijn. Maar ik zie het zo: ik kan voor mezelf een cadeautje kopen, lekker eten waar ik zin in heb en een heerlijk slechte romcom kijken. Wie kent mij nou beter dan ikzelf?

Maar lieve Cupido, weet je onze afspraak nog? Als ik Valentijnsdag een kans zou geven, dan zou jij op zoek gaan naar mijn prins op het witte paard (of op een witte fiets, in een witte auto of op witte schoenen). Helaas lijkt hij nog steeds verdwaald te zijn. Het kan overigens ook dat hij zich aan het verstoppen is voor mijn eindeloze stroom aan woordgrappen en Baby Yoda memes. Eerlijk is eerlijk, ik heb het je ook niet echt makkelijk gemaakt of wel? Maar als  je hem tegenkomt, zou je hem dan even een schop onder zijn kont kunnen geven?

Tot volgend jaar cupido, en vergeet me dit keer niet!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.