Blog

De dag van – Cupido

Elk jaar op 14 februari vieren we de liefde. Het is dé perfecte mogelijkheid om die ene persoon te vertellen hoe leuk je hem of haar wel niet vindt. Voor stelletjes is het de dag dat je degene van wie je houdt eens lekker kunt verwennen met ontbijt op bed, een cadeautje of een leuke date. Voor Kim Hoefnagel is het de perfecte kans om Cupido eens een brief te schrijven.

Beste Cupido,

Ik weet dat we niet altijd even goede vrienden zijn geweest en dat ik je favoriete feestdag vaak compleet de grond in heb getrapt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het idee van Valentijnsdag ontzettend schattig. Ik heb het alleen altijd een ontzettende commerciële bedoeling gevonden. De stelletjes zijn druk bezig met het plannen van dé perfecte Valentijnsdag, alsof het een soort sociale verplichting is. Het is namelijk gek als je als stelletje geen date gepland hebt staan op Valentijnsdag. En de singles? Tja, wij kijken uit naar de chocolade die op 15 februari goedkoop te krijgen is. En wij zoeken jaarlijks onze mede-singles op om een gezamenlijke ‘I don’t need a relationship to be happy’ opstand te houden.

Maar ik begin me steeds meer te realiseren dat er eigenlijk niets mis is met een commerciële feestdag. Kerstmis is ook ontzettend commercieel, maar daar geniet ik elk jaar weer enorm van. Dus heb ik besloten dat ik Valentijnsdag dit jaar een keer een kans ga geven. Maar dat doe ik wel op één voorwaarde. Cupido, dan moet jij aankomend jaar op zoek gaan naar mijn prins op het witte paard (een witte fiets, witte auto of witte schoenen keur ik ook goed). Ik geloof dat hij namelijk een beetje verdwaald is. Klinkt als een eerlijke deal, toch?

En ja ik hoor het je denken, je hebt toch helemaal geen prins nodig om gelukkig te zijn? Luister Cupido, ik heb het allemaal al eens gehoord. Je kan pas van iemand anders houden als je eerst van jezelf houdt. Je moet eerst jezelf kennen voor je iemand anders kan leren kennen. Er zwemmen nog genoeg vissen in de zee. Je moet liefde niet zoeken, je moet het tegenkomen. Of ‘je bent gewoon te kieskeurig’ en last but not least ‘je moet gewoon Tinder downloaden, dan is het probleem zo opgelost!’ Heb ik nu alle clichés gehad?

Nee, ik mag er grapjes over maken, maar er is absoluut niets mis met single zijn op Valentijnsdag. Een heerlijke pasta met extra veel knoflook eten, in je pyjama op de bank hangen en voor de 15ekeer huilen om The Notebook. Klinkt als een goed plan toch? Dus terwijl de rest van de wereld een leuke date gepland heeft staan op Valentijnsdag, ga ik het dit jaar nog even alleen vieren. Een wijntje, een date met Ben & Jerry’s en een goede romcom. En ik beloof dat ik dit jaar niet ga klagen om alle stelletjes die ik tegenkom. Of, nou ja, ik ga in ieder geval mijn best doen.

Tot volgend jaar Cupido, en vergeet onze afspraak niet!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.