Blog

De Dag van Burendag

Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, dier of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag, Koningsdag. En natuurlijk de teek… die heeft zelfs z’n eigen week. In deze rubriek kapen we al die dagen weer terug. In deze editie vertelt studente Iris van den Bekke over Burendag, aanstaande zaterdag 24 september.

Buren. Ze zijn er in alle soorten: luidruchtige buren, stille buren, gastvrije buren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb je nu nog geen goede relatie met je buren? Daar kan verandering in komen. Op 24 september wordt namelijk geprobeerd om buren dichterbij elkaar te brengen tijdens de jaarlijkse Burendag. Maar is een goede buur nu écht beter dan een verre vriend?

Buurten bij de buren
Ieder jaar, op de vierde zaterdag van september, komen buurtbewoners gezellig samen om elkaar beter te leren kennen of om iets goeds te doen voor de buurt. Het doel van deze burendag is om buurten socialer, leuker en veiliger te maken. En dat kunnen veel buurten in Nederland goed gebruiken.

Lieve buuf
Het is hartstikke handig om een goede band te hebben met je buren. Zo kreeg mijn kat het laatst voor elkaar om te ontsnappen naar het balkon. Ze deed een klein hupje over de schutting en ging toen lekker lopen liggen chillen op het balkon van mijn buurvrouw (en haar huis naar binnen, om vervolgens tegen haar bed aan te plassen). Dan is het heel handig om een buurvrouw te hebben die bij je aanbelt om vervolgens heel vriendelijk je kat terug te geven. Of die dagelijks even met plezier de post uit je brievenbus haalt, wanneer jij met je luie kont op het strand in Spanje ligt. Gewoon reuzefijn!

Leuke initiatieven
Nog even terug naar Burendag. Op de social mediakanalen van Burendag kun je zien dat buren lol hebben met elkaar. Vorig jaar heeft een buurt zelfs een ‘Healty Day’ georganiseerd, om ouderen en jongeren op een leuke manier samen te laten bewegen. Goed voor de samenleving dus!

Tips voor een goede relatie met je buren
Zo zie je maar dat het veel leuker is om een goede band met je buren te hebben. Heb je nu nog niet zo’n goede klik met je buren? Geen paniek. Hieronder staan nog wat tips om daar wat aan te doen. Jouw buurt opgeven voor Burendag is natuurlijk al een stap in de goede richting! Kijk voor meer inspiratie van voorgaande burendagen op de social mediakanalen van Burendag. Op www.burendag.nl kun jij jouw buurt aanmelden. Zet de koffie maar vast klaar!

  • Ben je net verhuisd? Maak even tijd om bij je buren aan te bellen en jezelf voor te stellen. Je laat zo direct een goede indruk achter.
  • Ook andersom: als er iemand nieuw is in jouw buurt: nodig diegene dan even uit om kennis te komen maken met een lekker bakkie pleur.
  • Vraag eens of je iets kunt betekenen voor je buren. Gewoon, om goed te doen.
  • Heb je een dagje vrij en ben je van plan die boom in de tuin om te zagen? Licht je buren dan even in. Ze zijn zo voorbereid op jouw lawaai.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.