Blog

De Dag van Keep it Clean Day

Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, dier of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag, Koningsdag. En natuurlijk de teek… die heeft zelfs z’n eigen week. In deze rubriek kapen we al die dagen weer terug. In deze editie vertelt studente Doortje Klinkenbergh over Keep It Clean Day 010. 

Ondanks de hoeveelheid prullenbakken, is het zwerfafval in een grote stad als Rotterdam niet weg te denken. Stom eigenlijk, want Rotterdam is een mooie stad vol met bezienswaardigheden en geschiedenis. Een rondje door de stad, een vakantie, een kroegentocht… al deze dingen worden een stuk minder memorabel en leuk als je in elke straat een hoop afval tegenkomt. Om de stad schoon (en mooi) te houden, doet Rotterdam sinds 2014 mee aan de World Clean Up. Hier is het beter bekend als Keep It Clean Day. Misschien heb je het wel eens op wat borden gezien, zoals bijvoorbeeld het bord dat je tegenkomt bij het Maritiem Museum terwijl je naar de Hogeschool loopt. Dit jaar ruimen we op vrijdag 16 september met elkaar de stad op.

Elke dag is Keep it Clean Day
Eén dag per jaar waarop we met z’n allen de stad schoonmaken is natuurlijk een mooi initiatief. Maar zelfs zonder een evenement als deze, zou men van elke dag een Keep It Clean Day kunnen maken. Als je tijdens het wandelen afval tegenkomt, en er is ook een prullenbak in de buurt, zou je het bijvoorbeeld kunnen oppakken en weg kunnen gooien. Het is begrijpelijk als je met je blote handen niet zomaar afval van de straat wilt opruimen. Wie weet waar het vandaan komt of wat er mee in contact is gekomen! Laten we daarom beginnen met het volgende: als elke Rotterdammer, toerist, Pokémon jager, student, zijn eigen afval weg zou gooien in de daarvoor bestemde bakken, dan komen we al een behoorlijk stuk verder!

Samen op pad
Samen met vrienden en/of familie kun jij ook meehelpen – en dat gezelschap maakt het natuurlijk wel net wat leuker. Je kunt er ook spelenderwijs aan meedoen. Trakteer jezelf na het evenement bijvoorbeeld op een frietje van de Bram Ladage! Of je kunt degene die het meeste opruimt in jouw vriendengroep trakteren op een biertje. Wel het afval weggooien natuurlijk! Op www.rotterdam.nl kun jij je opgeven om mee te helpen 16 september, door bijvoorbeeld een eigen schoonmaakplan op te stellen of om er aan eentje mee te doen.

Een leuk extraatje? Upload een foto van jezelf, aan het werk, op Keep it Clean Day. Post hem op Facebook, Twitter of Instagram onder de hashtag #KICD010, en je maakt kans op tickets voor een gezellig dagje Diergaarde Blijdorp. Er worden 5 keer twee toegangsbewijzen onder deelnemers verloot. Doe je mee met je hele school? Dan worden er twee prijswinnaars gekozen die met hun hele klas naar Blijdorp kunnen.

Bron: http://www.rotterdam.nl/keepitclean010

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.