Blog

Compliment aan Tessa

Complimenten, het is een kleine moeite en kan van zoveel waarde zijn voor iemand. Dit keer gaat het compliment uit naar enthousiaste medestudente Tessa Baauw, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Door: Noémi van Nierop

De eerste reactie
Het kaartje is geschreven en het is tijd om hem persoonlijk aan Tessa te geven. Op maandagochtend was het dan zo ver, het complimentenkaartje toverde een lach op het gezicht van Tessa. Een paar dagen later vroeg ik haar wat ze ervan vond. “Ik was heel verrast! Ik zag het kaartje en dacht, wat lief.”

Toen Tessa het kaartje in ontvangst nam, werd ze er wel een beetje emotioneel van. “Ik vond het lief dat je de tijd en moeite hebt genomen om het kaartje te schrijven en dat je überhaupt aan mij dacht in die situatie.” Ik vroeg haar hoe het kaartje invloed op haar had, waarop ze vertelde dat het een echt steuntje in de rug was. “Ik wilde eerst niet naar school komen, dus het was op een moment waarop ik het goed kon gebruiken.”

De waarde van complimenten
Tessa is zelf een groot voorstander van complimenten geven (en natuurlijk ook ontvangen). “Het is gratis en de persoon ziet het niet aankomen, dat is leuk.” Toen ik Tessa vroeg of ze zelf wel eens een kaartje stuurt, antwoordde ze mij: “Het is wel lang geleden dat ik het gedaan heb, dus misschien is het een goede reminder dat ik weer een keer een kaartje naar iemand ga sturen.” Naar wie stuur jij een compliment?

Reacties

Lief dat je een klasgenoot zo'n opsteker geeft! Dat mogen we inderdaad wel eens vaker doen :-)

2 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.