Blog

Compliment aan Steven en Annemarie

COMPLIMENTJES. WE WORDEN ER BLIJ VAN. EN DAAROM GEVEN WE ZE OOK GRAAG. DIT KEER AAN STEVEN EN ANNEMARIE VAN DE CATERING. IEDEREEN HEEFT VAST WEL EENS EEN LEKKER BROODJE GEHAALD IN DE KANTINE van Wijnhaven 107 OF OP DE VIJFDE VERDIEPING van Wijnhaven 99. VAN EEN BROODJE MEXICANO TOT EEN BROODJE LUXE ZALM, ALLES KUN JE ER KRIJGEN. MAAR WAT IS Het VERHAAL achter deze twee bekende gezichten van de Wijnhaven?

Door: Juliëtte Beukers & Eva de Klerk 

De kantine; van snacks tot broodje gezond
Het gezicht van de catering beneden is natuurlijk de Rotterdamse Steven. Op de locatie CMI staat hij pas een jaartje, maar het eten en drinken verzorgen is niet nieuw voor hem: “35 jaar geleden begon ik met dit werk. Toen werkte ik nog voor een cateraar in Den haag. Helaas werd deze overgenomen waardoor ik daar niet meer terecht kon.” Gelukkig krijgt Steven snel een nieuwe werkgever, hij begint met veel zin aan zijn nieuwe baan op de Hogeschool. Hij heeft 17 jaar bij locatie Museumpark gestaan, toen een tijdje bij de locatie Willem de Kooning en uiteindelijk kwam hij hier bij de Wijnhaven terecht. Steven vertelt verder: “Ik vind het hier hartstikke gezellig. Na een tijdje leer je mensen beter kennen en die komen dan vaker een kopje koffie halen.” En dat komt goed uit, want Steven wil graag de gastvrijheid aan mensen doorgeven. Iets anders wat hij graag doet, is voetballen. In zijn vrije tijd speelt hij dit erg graag.

Ondertussen wordt het steeds drukker aan de balie, het is lunchtijd en iedereen heeft zin in een lekker broodje. Wij willen Steven niet verder storen, dus nemen we de lift naar de vijfde verdieping om Annemarie wat vragen te stellen.

De vijfde verdieping; van verse koffie tot broodje luxe zalm
Van origine is ze kapster, maar na een tijdje is ze de horeca ingerold. Inmiddels voelt Annemarie zich helemaal thuis bij de horecagelegenheid op de vijfde verdieping van Wijnhaven 107.
Samen met Sharon bereidt zij hier dagelijks alle verse broodjes en andere lekkernijen. Er is een duidelijk verschil als je de twee gelegenheden in het gebouw vergelijkt. “De kantine beneden is meer bedoeld voor de snelle hap. Op de vijfde verdieping is juist de nadruk gelegd op wat afwisselendere producten en is de keuze wat ruimer.” Annemarie vertelt: “Er komen hier boven ook wel jongens, maar vooral veel meiden. Meiden zijn toch iets bewuster en kieskeuriger als het om eten gaat. Jongens vinden het vaak wel prima.”

Als we naar Annemarie’s privéleven en hobby’s vragen, vertelt ze: “Echt veel vrije tijd heb ik niet, want ik werk vijf dagen in de week. Ook heb ik 3 dochters en sinds dit weekend een kleinkind.” Maar als ze dan toch eens wat tijd voor zichzelf heeft, speelt ze graag een potje tennis.

Annemarie vertelt dat ze het ontzettend leuk vindt dat zij en Sharon zelf mogen verzinnen hoe ze de broodjes beleggen, wat er zoal op het menu staat en dat het geen probleem is als ze iets nieuws willen proberen. De naam van het cateringbedrijf komt dan ook goed tot zijn recht; Césant – Creative Catering. “Eigenlijk zou ik doorbetaald moeten worden als ik uiteten ga.” Zegt Annemarie lachend. “Ik kijk altijd rond wat voor combinaties we nog meer uit zouden kunnen proberen hier op school.” Een specifiek moment wat ze graag zou willen delen kan Annemarie zo snel niet benoemen, wel wordt duidelijk dat ze het ontzettend naar haar zin heeft en dat de twee dames het goed getroffen hebben met elkaar. “We hebben het samen gewoon ontzettend leuk. Het voelt echt als een team.”

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.