Blog

Compliment aan Gary Mantiri

Complimentjes. We worden er blij van. En daarom geven we ze ook graag. Dit keer aan Gary Mantiri. Wat een positieve instelling en drive. Een week of drie geleden lag dit kaartje bij hem in de bus. Afzender: onbekend. Deze week nam Jaycee Klop contact met hem op. Om zijn reactie eens te peilen…

 

“Is dit nou echt voor mij?” dacht Gary toen hij het kaartje in zijn brievenbus vond. “Wie heeft dit voor mij geschreven, van wie komt het vandaan? Nee, dit had echt niet gehoeven, maar het feit dat er iemand de moeite voor mij heeft genomen om dit op te zetten, vind ik wel een heel mooi gebaar.”

Door: Jaycee Klop

Zoals velen wellicht weten, werd Gary genomineerd voor student van het jaar. Voor zowel het compliment en de nominatie draagt iemand je voor. Ik vroeg mij af wat Gary daarvan vindt.
“Net als het compliment had ik de nominatie totaal niet verwacht. Het was een maandag en ik kreeg een berichtje op Linkedin. Ik was vermeld in een reactie met 23 andere studenten. Ik wist niet wat me overkwam en dacht dat het spam was. Vervolgens lees ik mijn naam in het bericht en een tekst die helemaal over mij ging. Wat was dat tof. Van de 39.000 studenten hoorde ik bij de 24 genomineerden. Ik ben echt niet anders dan alle andere studenten van deze opleiding, maar het feit dat iemand mij hiervoor heeft voorgedragen,  vond ik een enorm mooi gebaar.”

Als voorzitter van Studievereniging WIJSz is Gary verantwoordelijk voor het team en de eindresultaten. Zelf ging ik ervanuit dat je in zo’n positie best over wat leidinggevende kwaliteiten moet beschikken, maar Gary heeft daar een hele andere kijk op.
“Het is niet zozeer het leiding geven, maar meer het beste willen voor een ander. Dat had ik altijd al. Zelf help ik liever op de achtergrond en ben ik niet zo van ‘hey ik ben de leider dit en dat’. Ik wil gewoon het beste voor het team en natuurlijk pak je dan automatisch wel een leidinggevende rol. Maar toch blijf ik van mening dat iedereen een leider voor zichzelf moet zijn. Ik vind dat je niet voor een ander kan bepalen hoe je moet zijn of wat je moet denken.”

Bij het compliment draait het om de drive van Gary. Wat hij niet allemaal doet en betekent voor de opleiding. Naast voorzitter van WIJSz is hij ook nog eens peercoach en klassenvertegenwoordiger. Vandaar mijn vraag: Hoe komt Gary aan die drive?
“De mensen van deze opleiding, of het nu studenten, docenten of medewerkers zijn. Daarnaast ook de sfeer, de studenten onder elkaar en de gezelligheid. De docenten en alle andere medewerkers met wie je lekker een praatje kan maken. Het is echt de combinatie van al die elementen en dat motiveert gewoon enorm. Ook valt er heel veel uit deze studie te halen, zo kan je meewerken aan het platform Smartconnecting, actief zijn binnen de studievereniging en je inzetten binnen het werkveld. En bovendien, alles binnen deze studie is ook nog eens heel actueel. Gevoelsmatig haal ik enorm veel plezier uit deze opleiding en het geeft mij ook energie om andere mensen te zien slagen of gelukkig te zien worden in hun eigen werk.”

 

Reacties

Ga zo door! Je geeft mensen hoop.

4 jaar geleden geplaatst

Mantap.

4 jaar geleden geplaatst

Gefeliciteerd Gary. Je verdient het.

4 jaar geleden geplaatst

Mooi artikel! Een welverdiend compliment.

4 jaar geleden geplaatst

Wat heerlijk om zo'n positief verhaal over de opleiding te lezen .

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.