Blog

Student + ……. Communicatiestudenten met een succesvol Instagramaccount

De afgelopen tijd heb ik mij volledig verdiept in Instagram en YouTube. Ik vind het erg leuk om mijn vrije tijd te besteden aan het maken van content zoals foto’s en video’s voor op mijn Instagrampagina en YouTube-kanaal. En daarom hebben Evie van Vliet – eerstejaarsstudent communicatie – en Fabiënne Schot – tweedejaarsstudent – mijn interesse gewekt. De twee communicatiestudenten hebben een succesvol Instagramaccount met veel leuke kiekjes en kunnen zich echte influencers noemen. Evie en Fabiënne besteden veel tijd aan het maken, uitzoeken en plannen van content voor hun pagina. En het enthousiasme, dat spat eraf.

door: Chayenne van Dam

»Evie van Vliet
Ik ben Evi, 21 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik heb het altijd al leuk gevonden om foto’s te maken. Toen in met de opleiding Communicatie begon, ontmoette ik iemand die precies dezelfde interesses had als ik. Samen zijn we vaak op pad geweest om leuke content te maken.

Instagram Evie van Vliet

 

»Fabiënne Schot
Ik ben Fabiënne Schot, ik ben 23 jaar en ik kom uit Zeeland. Ik ben altijd al actief geweest op Instagram, maar vanaf de zomer van 2018 ben ik pas echt begonnen. Ik begon steeds meer na te denken over wat voor foto’s ik wilde en hoe ik ze wilde bewerken. Vanaf dit moment merkte ik gelijk dat mijn foto’s het beter deden op Instagram.

Instagram Fabiënne Schot

Als beginnende YouTuber met een enorme interesse voor het maken van mijn eigen content vroeg ik me af hoe Evie en Fabiënne een succesvol Instagramaccount hebben opgebouwd. Wat hebben zij hiervoor moeten doen en kostte dit veel tijd en energie?

»Evie van Vliet
Ik ben begonnen met het maken van foto’s en deze te bewerken in een stijl die mooi op mijn pagina aansluit. Dit sprak veel mensen aan en op die manier kreeg ik veel volgers. Zes maanden had ik maar liefst 4.000 volgers.

Op dit moment heeft Evie samenwerkingen gehad met MyJewellery, Nakd, Loavies en Stronger. Loavies was toch wel haar favoriete samenwerking, omdat ze de kleding die Loavies verkoopt geweldig vindt!

»Fabiënne Schot
In de zomer van 2018 ben ik meer moeite gaan steken in mijn ‘feed’. Welke kleuren? Wat voor foto’s? Het duurde even voordat ik echt gevonden had wat bij mij paste. Sindsdien groeit het gestaag door, het gaat niet hard. Maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik doe het vooral voor mijn eigen plezier. En als ik dan positieve berichten en response krijg, geeft dat een boost om er nog meer werk in te steken.
Fabiënne Schot heeft samenwerkingen gehad met NA-KD, Therme Beauty, IceWatch en Stronger. Ook heeft ze meegedaan aan een commercial voor Olcay Gulsen. Dit was haar favoriete samenwerking, omdat dit een hele leuke ervaring voor haar was, maar ook een hele gezellige dag!

Ook heb ik Evie en Fabiënne gevraagd wat hun tips zijn voor andere creatievelingen die ook graag als influencer willen beginnen.

»Evie van Vliet
Wees jezelf, trek je stoute schoenen aan, benader bedrijven en luister vooral niet naar anderen! Vaak krijg ik reacties dat ze het maar gek vinden wat ik doe. So what? Ik ben blij met wat ik doe en vind het echt leuk om te doen, dat is het allerbelangrijkste.

»Fabiënne Schot
Gewoon doen, het enige wat ik wel wil zeggen is, blijf dicht bij jezelf. Doe wat jij leuk vindt en waar jouw interesses liggen. In mijn ogen is dat heel belangrijk.

In het advies wat Evie en Fabiënne hebben gegeven herken ik mezelf terug. Ik heb voor lang getwijfeld om te beginnen met YouTube. Datzelfde gold voor Instagram: moest ik die bepaalde foto er nu wel of niet opzetten? Het interview met deze influencers heeft mij motivatie gegeven om door te gaan met wat ik leuk vind om te doen. En dus laat ik deze beslissing zeker niet  afhangen van wat anderen daarvan vinden.

Graag wil ik Evie en Fabiënne bedanken voor dit interview.

Reacties

Leuk artikel!

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.