Blog

Check Je Wachtwoorden-dag

Een nieuwe site, je ziet iets waar je meer info over wilt of je wilt gewoon snel iets kopen, Een paar keer klikken en klaar, toch? Natuurlijk niet! Je moet eerst even een account aanmaken en gebruikt – super inspiratieloos-  wéér hetzelfde wachtwoord. Waarom zou je moeite doen om zoiets simpels te beschermen? Ik doe het zelf erg vaak, hetzelfde wachtwoord voor alle sites of diensten waar je maar één klein bullshit dingetje van nodig hebt. En dat is niet bepaald slim.

Door: Axel van Pamelen

Wachtwoord Centurion
Het woord ‘wachtwoord’ komt uit de Romeinse tijd. Iedere dag werd er op kleisteen bij zonsopgang een woord geschreven dat je moest kennen om je te identificeren bij de wachter. Vandaar het woord ‘wachtwoord’ (duh). 2000 jaar later zijn we een stuk minder verstandig en hebben we niet meer elke dag een nieuw wachtwoord (hoewel dat wel verstandig zou zijn). Daarom hebben techsite Tweakers heeft samen met het Openbaar Ministerie het initiatief Wachtwoord Bewust gestart om mensen bewust te maken van hun wachtwoordkeuzes en hoe iedereen ervoor kan zorgen dat je ijzersterke wachtwoorden hebt.

Safety first, kids
Wachtwoord Bewust is een gids die je helpt om een sterk wachtwoord te kiezen en geeft je tips over wachtwoorden en beveiliging. Natuurlijk zijn sommige feiten bekend bij ons maar een opfrissertje is toch altijd fijn. Om maar even een feitje op tafel te gooien: een zin van twaalf karakters met alleen kleine letters is moeilijker te kraken dan een wachtwoord van acht karakters met leestekens en cijfers. Los daarvan geven ze ook een goed overzicht van wachtwoordmanagers die je op al je devices kunt gebruiken zoals Lastpass, 1Password en Dashlane. Ook hebben ze goede beveiligingstips die net een stapje verder gaan dan alleen je wachtwoord en je ook waarschuwen voor gevaren op het internet.

Dus check vandaag je wachtwoorden nog even en hou de gids van Wachtwoord Bewust erbij om goed beveiligd te blijven!


Zo’n beetje elke dag heeft tegenwoordig een eigen thema. Geclaimd door een merk, branche, dier of koning. Neem de Dag van de bouw, de Fiets-naar-je-werkdag, Record Store Day, vaderdag, Koningsdag. En neem de teek… die heeft zelfs z’n eigen week. In deze rubriek vertellen we de verhalen over de thema’s van deze dagen. Vanuit een geheel eigen perspectief. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.