Blog

Binnenkijken bij – Roxanne Dul in Vic

Huis en haard verlaten om in het buitenland stage te gaan lopen of te studeren. Wat een uitdaging! Roxanne Dul besloot af te reizen naar Spanje. Ze koos voor Vic, een gemeente in de regio Catalonië. En dat betekent dat de onafhankelijkheidsstrijd niet aan haar deur voorbijgaat. Letterlijk en figuurlijk. Een kijkje in en rond de studentenkamer van Roxanne. 

Welkom in mijn studentenkamer in Vic. Zoals je kunt zien is mijn kamer erg basic, maar ik ben van alles voorzien. Je kunt het helaas niet op de foto zien, maar mijn kamer heeft openslaande deuren naar het balkon met uitzicht op de bergen. Erg lekker wakker worden dus.

Iets waar ik in Nederland niet mee te maken heb, zijn de demonstraties vanwege de onafhankelijkheidsstrijd van Catalonië. Hier in Vic staat Plaça Major (het marktplein) dan helemaal vol met demonstranten. Daarnaast hangen door heel de stad Catalaanse vlaggen, waarmee Catalanen laten zien dat zij afhankelijk van Spanje willen zijn.

Om de mensen om wie ik geef toch een beetje bij me te hebben, heb ik voor vertrek polaroidfoto’s met hen genomen om op te hangen in mijn kamer hier in Vic. Op deze manier word ik iedere dag herinnerd aan de vrienden die ik nu moet missen.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.