Blog

Big Five – Wat te doen als je thuis zit?

Inmiddels is het algemeen bekend dat alle scholen, sportscholen, horecazaken en veel meer winkels gesloten zijn tot 6 april. Dit betekent drie weken thuis zitten en hopen dat je het coronavirus niet te pakken krijgt. Als communicatiestudent en barista in de horeca, ben ik net als velen thuis aan het ‘niksen’. Zelfs mijn rijlessen zijn gecanceld. Om eerlijk te zijn is het dag twee en verveel ik me nú al. Naast de online lessen en de deadlines voor verschillende projecten, heb ik echt niks te doen. En op Netflix heb ik voor mijn gevoel ook alles al gezien. Daarom ben ik mezelf gaan proberen te vermaken op een andere manier. Bij deze dus een Big Five met tips over wat je kunt doen als je drie weken thuiszit.

Door: Noa Appel

1: Spelletjes spelen

Het spelen van spelletjes is echt een goed vorm van vermaak. Ik heb het hierbij dan over de echte, leuke, ouderwetse bordspelletjes. Je zit samen met je familie of je huisgenootjes thuis: wat is er dan leuker dan een potje Scrabble, Mens-Erger-Je-Niet, schaken, dammen, ganzenborden, Monopoly, Cluedo of Rummikub? Je hebt vast wel één van deze spelletjes in je kast liggen! Naast al deze bordspelletjes zijn er ook tientallen kaartspellen die je kunt spelen met slechts één stok kaarten. En zeg nou zelf, wanneer is de laatste keer dat je een lekker ouderwetse spelletjesmiddag hebt gehad?

Ps. Ben je inmiddels na een aantal dagen thuiszitten je familie of huisgenoten zat en zit je er niet op te wachten om óók nog eens spelletjes met hen te gaan spelen? Download een gratis online app zoals Rummikub of WordFeud en speel samen met je vrienden!

2: Puzzelen

Soms wil je jezelf ook even vermaken zonder dat er anderen bij betrokken zijn. Een goede bezigheid kan dan zijn om te gaan puzzelen. Ik heb het dan over puzzelstukjes bij elkaar zoeken om een grote afbeelding te krijgen, maar ook over puzzelen in een puzzelboek. Heb je nou geen puzzelboek? In elke krant en in veel tijdschriften kun je genoeg puzzels vinden! Een Zweedse puzzel, een sudoku of een woordzoeker kunnen een goede tijdsbesteding zijn, en zo train je je hersenen ook nog een beetje. Ik vind het in ieder geval altijd heel erg leuk en kalmerend!

3: Opruimen

Dit klinkt misschien als een wat minder leuke bezigheid, maar het resultaat van opruimen is toch wel altijd fijn. Doe eindelijk eens wat je al maanden aan de kant hebt geschoven. Ruim je kledingkast op en verzamel kledingstukken die je niet meer gebruikt om te doneren. Gooi of geef alle troep weg die je al die jaren hebt bewaard in je kast, maar nooit meer hebt aangeraakt. Stofzuig en dweil je kamer, en als je klaar bent zal je zien dat je in een frisse en fijnere omgeving zit. Als je dan toch thuis moet zitten, doe het dan in een opgeruimd en schoon huis!

4: Experimenteren in de keuken

De ‘laat thuiskomen en maar een pastaatje maken’ dagen zijn voorbij. Nu heb je tijd zat om te experimenteren met nieuwe gerechten! In deze periode zijn gerechten die meer dan een uur voorbereidingstijd hebben of juist heel ingewikkeld zijn, juist leuk en uitdagend om uit te proberen! Voor veel gerechten heb je niet eens speciale producten nodig uit de supermarkt, en kun je gewoon gebruiken wat je in huis hebt. En het is natuurlijk ook erg lekker!

5: Lees een boek

Nu heb je eindelijk genoeg tijd om een goed boek te lezen. Heb je er net als ik één of meerdere boeken in de kast klaarliggen, maar heb je er nooit echt tijd voor gehad? Dan is nu het moment. Tijd zat om op je gemakje op de bank een boek te lezen. Nu het lekker weer begint te worden is het ook heerlijk om met een lekker zonnetje in de tuin of op het balkon te relaxen met een goed boek.

Nog heel even doorbijten, voor je het weet zijn de scholen weer open en kun je je normale leven oppakken. Voor nu zijn dit een aantal goede tijdsbestedingen voor in huis. Stay safe!

Reacties

is je kast nu helemaal netjes opgeruimd Noa?

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.