Blog

The big five – tips voor op kamers gaan

Na een lange zoektocht heb je eindelijk een kamer weten te bemachtigen. Het is misschien niet heel groot; maar hé, eindelijk VRIJHEID! Je studententijd is de beste tijd van je leven, zegt iedereen toch? Juliette Beukers geeft je 5 tips om je een beetje op weg te helpen.

1. Ga Rotterdam ontdekken
De eerste tip en ook gelijk de belangrijkste. Ga Rotterdam en jezelf ontdekken. Je hebt heel je leven rekening moeten houden met je ouders en nu kan je alles doen wat je zelf wilt. Rotterdam heeft zoveel te bieden, echt voor iedereen. Er zijn ontzettend veel eettentjes, uitgaansgelegenheden en evenementen. Ik heb bijvoorbeeld een fotografiecursus gevolgd bij de SKVR en heb hierdoor een nieuwe passie ontdekt

2. Sluit een inboedelverzekering af
Soms schuilt een ongeluk in een klein hoekje en valt je koffie over je laptop terwijl je zit te zwoegen in de bieb. Of kom je na het weekend weer thuis en is je huis leeggeroofd. Wees goed voorbereid en sluit een inboedelverzekering af. Ik had dit niet toen er werd ingebroken en heb hier nog steeds spijt van.

3. Schaf een goed paar oordoppen aan
Je ouders gaan misschien elke dag om 11 uur naar bed, maar in een studentenhuis is dat wel anders. In Rotterdam valt er altijd wel wat te beleven, dus grote kans dat je huisgenoten ook doordeweeks uitgaan. De eerste optie is dat je lekker meegaat, maar mocht je nu een belangrijk tentamen hebben de volgende dag; koop oordoppen. Kijk alleen wel uit dat je dan niet door je wekker heen slaapt.

4. Eet vaak met huisgenoten/vrienden
Dit is ten eerste heel gezellig en ten tweede goedkoper. Het scheelt echt ontzettend veel geld wanneer je met meer mensen eet.

5. Koop je groenten en fruit op de markt
Elke dinsdag en zaterdag is er markt bij Blaak. Ik kwam er pas na een jaar achter, maar wat een ontdekking! Ga dinsdag na school langs en je hebt gelijk een voorraad aan fruit en groente voor een prikkie. Let wel op dat het nog niet helemaal rijp is, anders kan je alles na een paar dagen weggooien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.