Blog

Big Five – Foodtruck Festivals

Aan openluchtrestaurantjes geen gebrek deze zomer! Van april tot en met september doen honderden foodtrucks en eettenten Rotterdam aan. Een heerlijk vooruitzicht. Maar misschien wel lastig kiezen. Daarom zet Julia Spit de vijf leukste festivals voor je op een rij! Met voor ieder wat wils! 

Mals vegan food & music festival – 31 mei tot en met 2 juni 
Een van de eerstvolgende foodtruckfestivals is Mals. Dit is het grootste Vegan foodtruckfestival van Zuid-Nederland en is te vinden op Heemraadsplein. Je kan hier hapjes als nacho’s, churros en falafel vinden en daarnaast nog veel meer lekkere veganistische lekkernijen. Ook erg smakelijk voor de niet-veganisten!

Rypp festival – 31 mei tot en met 2 juni
Rypp is niet echt een foodtruckfestival, maar een wijnfestival. Studenten zullen daar niet zo snel nee op zeggen! Aan de voet van de Erasmusbrug kan je drie dagen lang heerlijk genieten van bijzondere wijnen. Perfect voor een zwoele zomeravond. En vergeet het fantastische uitzicht natuurlijk niet!

Rollend Rotterdam – 7 tot en met 10 juni
In Museumpark kan je dit jaar maar liefst 4 dagen genieten van lekkere hapjes en drankjes bij het Rollend Rotterdam festival. Met een lekker jazzmuziekje in de middag en dj’s in de avond belooft het een en al gezelligheid te worden. En voor ieder wat wils. Ben je niet beschikbaar dit weekend? Geen zorgen! Rollend Foodtruckfestivals staat deze lente en zomer in nog veel meer steden, dus neem vooral een kijkje op hun Facebookpagina.

Gin festival – 22 juni
De kaartverkoop is al gestart, maar je bent nog niet te laat om zelf je ticket te scoren voor het Gin Festival. Voor de tweede keer keert dit festival terug naar de Cruise Terminal op de Kop van Zuid waar heerlijke gins geschonken zullen worden. Ondertussen kun je genieten van een van de mooiste uitzichten van Rotterdam.

RotterdamseKost – 5 tot en met 7 juli 
RotterdamseKost heeft zich dit jaar verplaatst naar een nieuwe locatie: Het Park! Naast de Euromast kan je niet alleen genieten van hapjes en drankjes, maar dit festival focust zich ook op de cultuur en kunst die hartje Rotterdam te bieden heeft. Zowel leuk voor je oma, je moeder, je broertje en natuurlijk ook voor jezelf.

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.