Blog

BIG 5 – support your local & eat your heart out

Geen wijn op het terras, geen lunch in de zon bij jouw favoriete tentje, geen snel ontbijtje met jouw studiemaat voor de les om 12 uur en geen bier met bitterbal op vrijdagmiddag. De tijd van samen buiten de deur eten is voorbij. Voor ons niet leuk en voor onze lokale restaurants – die ons even graag zien als wij hen- al helemaal niet.

Door: Frances Juttner

Voorlopig moeten we het doen met (in mijn geval) een balkon en het stoepje voor het huis. Zij moeten het doen zonder klanten. Het is een drama en we maken er het beste van. Laat eten nu nét een van mijn favoriete activiteiten zijn. Who’s with me?

Natuurlijk is er nu genoeg tijd om te experimenten in de keuken en eindelijk dat kookboek eens open te slaan, maar nu we ondertussen al een aantal weken thuis zitten begint de inspiratie op te raken. Thuisbezorgd en Uber Eats zijn inmiddels uitgespeeld dus het is tijd voor iets nieuws.

Ik zet mijn 5 favoriete restaurants om te bestellen voor je op een rijtje, enjoy!

1. Ontbijtje By Jarmush
Begin jouw weekend (of jouw dinsdag, what’s the difference) met een lekkere pancake of scrambled eggs van deze waanzinnige American diner. De website verraadt niets maar Jarmush heeft speciaal voor de fans een Drive Thru & Pick up. Het aangepaste menu is te vinden op de Instagram pagina @byjarmusch

2. Italiaanse avond by Old Scuola
They are nothing without us. En wij niet zonder hen. Van een Italian date-night pakket tot een Pizza do-it-yourself box voor twee personen, je vindt het in Old Scuola’s Super Mercato. Mocht je geen zin hebben in gepruts met pizza deeg samen met je lover? Kies een goede film uit en ga voor de Drive-in & Delivery service. Dit wil je niet missen!

Tip: bij iedere bestelling zit een WC rol, voor het geval je niet genoeg in huis hebt.

3. VrijMiBo by Mangiare
De zon is er en we willen niets liever dan genieten. De VrijMiBo moet kunnen doorgaan vindt Mangiare. Als jij niet naar Mangiare kunt komen, dan komt Mangiare toch gewoon naar jou? Met een compleet borrelpakket voor 2 personen inclusief wijn. Tip: Je kunt het avondeten skippen.

4. Een vette hap by Tante Nel
Je verwacht het niet maar de vraag naar frietaardappelen is ingestort. Telers zitten met volle schuren. Not good. Dus verwen jezelf en bestel een frietje. Bij Tante Nel combineer je dit met een Gin-Tonic of speciaal bier.

Tip: bezorging ook via Thuisbezorgd

5. Bags to go by Jordy’s
Genoeg gezeten en zin om die benen te strekken? Maak een lekkere wandeling en loop langs Jordy’s voor heel veel lekkers in een papieren zak. Geloof mij, het is de wandeling meer dan waard. De Early Birds kunnen kiezen voor een ontbijt bag, maar ben jij nou meer een uitslaper? Dan is de brunch bag misschien iets voor jou! Check de Instagram pagina @jordysbakery

Tip: Toch al buiten om paaseieren te zoeken aankomend weekend? De Paas Brunch Bag To Go wil je niet missen!

 

 

O en dan dit nog.

Heb jij al je studieopdracht al af en slaat de verveling toe? Of zijn jij en je huisgenoten uitgepraat? Bestel dan één van de speelthuispakketten van Mooie Boules. In de boxen zitten niet alleen spelletjes maar natuurlijk zorgen ze ook voor drank en borrel. Let the games begin!

Niet alleen wij zijn afhankelijk van de horeca. Rotterdamse productmakers, die hun producten nu niet meer kwijt kunnen bij jouw favoriete restaurant, ook. Ze stelden een speciale Boodschappen box samen. Met iedere week een nieuwe inhoud heb jij én de lekkerste Rotterdamse producten in huis én steun jij je lokale ondernemer.

Tip: paasbrunch bij je ouders en regel jij het wel even dit jaar? Er is een Speciale Paasbox!

In de rij staan voor de supermarkt en verplicht die kar moeten pakken even zat? De manier om van jouw favoriete lokale restaurant te genieten is toch wel dit platform. Met info.ourmapp hoef je zelf niet te koken. Jouw lokale eet en drink sector wordt in het zonnetje gezet en jij kunt bestellen. #supportyourlocal en tover jouw balkon om tot het terras van een restaurant met jouw favoriete gerecht op tafel.

Ik vind het waanzinnig om te zien hoe lokale bedrijven hun creativiteit inzetten om te blijven bestaan en er voor ons toch een klein feestje van maken. Niet lullen maar poetsen. Bedankt!

Ben jij een leuk initiatief tegengekomen of heb jij een favoriet restaurant waar jij afhaalt die je ons echt niet wilt onthouden? Inspiratie is welkom dus laat het weten in de comments.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.