Blog

Dilemma Day – Anna van Amstel

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, zeker niet als je te maken hebt met twee gelijkwaardige opties. En dat is precies wat we doen in Dilemma Day. In deze editie heeft  Ida Heintjes tweedejaarsstudent Anna van Amstel weten te strikken. En hoe! Vijf dilemma’s waarmee ze Anna even op scherp weet te zetten.

Door: Ida Heintjes 

Wie ben je? Stel jezelf even voor.
Ik ben Anna van Amstel. Ik ben 18 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding Communicatie. Ik houd net zoveel van het podium, toneel, presenteren en muziek als van het buitenleven. Ik ga graag hiken, zeilen en zwemmen.

Wat doe je?
Ik ben naast mijn studie peercoach en ik zet me in voor studievereniging WIJSz. Ik organiseer of presenteer evenementen zoals het IT-Campus Café (in samenwerking met MKB Rotterdam, pubquizzen), WIJSz Talks en de dag van de dialoog. Verder houd ik me bezig met politieke kwesties. Zo verzorg ik de communicatie voor verschillende burgerinitiatieven of bedrijven omtrent de politiek.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
Na een heerlijke dag buiten op zee, ‘s avonds met een reisgezelschap live muziek maken in een pub. Het liefst in Ierland. De cultuur in Ierland is fantastisch. De mensen daar zijn zo ontzettend gastvrij. Vooral in de havenstadjes voel ik me welkom. En het landschap is natuurlijk prachtig.

Would you rather…..

Liever creatie & vormgeving of ga je voor strategie?
Absoluut creativiteit. Je kunt een probleem analyseren tot je een ons weegt, maar om met een goede strategie te komen zul je creatief moeten zijn. Voor je een goede strategie kan bedenken, moet je beginnen met een wit vel waar je een creatief idee op zet.

Liever je rol als peercoach of kies je voor de activiteiten van Wijsz?
Peercoach zijn doe ik echt met alle liefde, maar ik kies toch voor WIJSz. Het liefst bekijk ik dan hoe ik binnen WIJSz mensen kan helpen. Ben ik daar toch ook nog een beetje die peerscoach. WIJSz opent deuren. Ik heb bij WIJSz ontzettend veel gedaan en geleerd. Daarnaast kan ik er mijn passie voor presenteren kwijt. Ik voel me vertrouwd op een podium en ik krijg bij WIJSz de ruimte om dat podium ook te pakken.

Liever in het theater staan of een vette pubquiz presenteren?
Haha, een vette pubquiz in het theater. Ik kan geen keuze maken tussen deze twee, het liefst combineer ik ze!

Liever deels online colleges volgen tegen 24/7 dagen op de Wijnhaven bivakkeren?
Hoelang is 24/7? Wordt het dan een groot feestje? Nee hoor, het liefst ben ik elke dag op de Wijnhaven. Ik mis de mensen, de praatjes en de avonturen. Het gevoel online is anders, ik houd van de sfeer op de Wijnhaven. Ik ben er maar een half jaartje geweest, maar ik heb binnen dat half jaar al zoveel van de sfeer mogen proeven, dat ik daar graag naar terug zou gaan.

Wat wil je meegeven aan je medestudenten, de Smart Connectors van de toekomst?
Neem de dilemma’s die je in je studie of werk tegenkomt zoals ze zijn. Dilemma’s kunnen zwaar wegen. Toch adviseer ik je je eigen ding te blijven doen, zodat dilemma’s je niet tegenhouden om je doelen te bereiken. ‘s Nachts wakker liggen omdat je het anders had willen doen is een verspilling van energie!

Reacties

Toffe rubriek Ida! En vanuit WIJSz zijn we ook erg trots op je Anna😁

3 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.