Blog

#75 Ondertussen – worstelen we met regels

Zaterdagnacht. Ik word wakker en kijk op mijn telefoon hoe laat het is. Een paar appjes van de jongste. Thuiswonend, maar onderdeel van een zwervend bestaan in deze coronatijd. Maar dat terzijde. Hij geeft aan dat ie vannacht niet thuis gaat komen. Er is heel veel gebeurd. Morgen vertelt ie alles.

Door: Agaath Flikweert 

De berichtjes zijn wellicht bedoeld om me gerust te stellen. Maar hoe anders werkt dat. Alle alarmbellen staan aan. Het laatste berichtje is van vijf minuten geleden. Ik ben er niet gerust op en wil hem toch graag even spreken.

Aan zijn stem hoor ik al dat er inderdaad iets is gebeurd. Het verhaal van morgen, komt nu al. In korte stukjes. Een verjaardag. Boze buren. Intimidatie. Bedreigingen. Uiteindelijk ook nog de politie.

“Oké mam, ik weet het, we zaten fout. We waren met te veel en maakten misschien ook wel te veel lawaai. Maar zo, op deze manier………”

‘We hangen op. De slaap komt niet direct en ik denk na. Over hoe weinig er nog kan en mag. Over hoe weinig we elkaar daadwerkelijk spreken. Ik duik terug in mijn eigen jeugd. Hoe we oeverloos konden discussiëren over dingen die ertoe deden. Of juist helemaal niet. Gesprekken en ervaringen die je nodig hebt om te ontdekken wie je bent. Om te weten waar je voor staat. Het zijn ook de momenten dat je lol hebt met elkaar omdat het ook weleens lekker is om je even aan de werkelijkheid te onttrekken. Vooral als die werkelijkheid al een jaar helemaal niet is wat je ervan verwacht. Er wordt geworsteld met de regels. Vooral ook omdat er niet echt iets is om naar uit te kijken.

Zondagmorgen. Weer een berichtje. Van een buurvrouw dit keer. Of ik de petitie wil ondertekenen. Op 400 honderd meter van het overbelaste Amphia-ziekenhuis wordt een experiment van Radio 538 uitgevoerd. Er zullen veel jongeren op af komen.

Ik merk dat ik even wars ben van activisme. Misschien morgen, nu even niet……


Verhalen vertellen vinden we leuk. Daarnaast vinden we het een onmisbare competentie van een smart connector. Heel graag willen we op een verhalende manier delen wat we beleven. Omdat dit mensen met elkaar verbindt. In de rubriek ‘Ondertussen…. ‘ vertelt iemand binnen de opleiding Communicatie iets wat hem of haar heeft geïnspireerd, heeft geraakt of is opgevallen. 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.