Blog

#6 Wat nu? The ugly truth!

Melanie de Bruin heeft haar opleiding Communicatie erop zitten. Gewapend met het door haar zo felbegeerde diploma trekt ze de praktijk in. Tijd om haar vleugels eens echt uit te gaan slaan. Een heerlijk vooruitzicht. Toch? In de  maandelijkse column ‘Wat nu? The ugly truth!’ deelt Melanie haar ervaringen. Open en eerlijk. Vandaag voor het eerst als ‘verdediger van het fort’.

Nadat Linda in een notendop zo’n beetje de hele organisatie, inclusief mijn én haar taken heeft uitgelegd en ze mij tijdens een voorstelronde aan alle collega’s als ‘de verdediger van het fort’ heeft voorgesteld,  is ze vertrokken. Ze is gewoon wéggegaan! Voor een maand!

De volgende ochtend stap ik extra vroeg het kantoor binnen, pak een verse jus d’orange met een banaan en ga achter mijn computer zitten. Het kantoor is op een enkeling na nog leeg. Ik zet mijn computer aan en sluit kort mijn ogen. Adem in. Adem uit. Ik pak mijn notitieblok uit de la en begin rustig door te nemen wat Linda en ik allemaal besproken hebben, voordat ze op vakantie ging (lees: MIJ ACHTERLIET!).

Ik onderdruk een golf van misselijkheid door spanning en stress wanneer ik erachter kom dat ik mijn eigen aantekeningen amper meer begrijp. Ze ging ook zo snel! Voor haar is alles al simpel en duidelijk en ik snap er werkelijk nog geen reet van. Maar dat kan ik toch niet blijven herhalen? Ik wil dat iedereen mij goed en slim vindt, daarom moet ik laten zien dat ik dit kan. Kom op Mel, this is your moment to shine!

Als ik mijn e-mail open, zie ik tot mijn grote opluchting dat Linda een overdracht van maar liefst acht pagina’s naar het hele team heeft gemaild. OMG yes! Ze heeft alles uitgetypt en duidelijk omschreven wie, wat en wanneer moet doen. Snel print ik de overdracht uit en begin te lezen.

Tijdens de Daily nemen we met zijn allen kort de overdracht door. Tot mijn grote opluchting zie ik dat Jenny, Jelle, Lieke en Alex ook hun vraagtekens hebben. Ik ben dus niet de enige. Joepie! Ik voel me meteen een stuk minder onzeker worden. We spreken af om gewoon te beginnen en als een team te bekijken wat de beste oplossing kan zijn zodra we vastlopen. Starten maar…

Taak 1: Vraag akkoord op de concept-kaft van het nieuwste boek geschreven door de CEO en COO.

Shit. Ja toch, dat heb ik weer. Ik pak de kaft en schud mijn hoofd als een poging om de onzekere stemmetjes uit mijn hoofd te wapperen. Het zijn maar gewoon mensen. Zij moeten ook weleens poepen. Stel je niet aan en hobbelen, des te eerder is het voorbij!

Net voordat de deur van de vergaderkamer sluit, spring ik naar binnen. “Hoi! Sorry dat ik stoor, ik heb alleen even een akkoord op deze concept-kaft nodig en dan ben ik weer weg!” Ik leg de kaft snel voor de neus van de CEO en kijk op met een stralende glimlach. (‘Fake it until you make it’ zeggen ze toch altijd?) Ik zie zeven gezichten met open mond naar me staren. Het hele managementteam van ProTalent zit me aan te gapen alsof ik gek geworden ben. Oeps, was dit té assertief? Ik voel dat ik langzaam rood word.

Gelukkig verbreekt de CEO de stilte en pakt lachend de kaft. “Melanie heeft gelijk jongens, straks kan zij niet verder, omdat wij uren zitten te ouwehoeren!” Hij geeft me een knipoog. “Ziet er goed uit, je hebt mijn akkoord.” “Dankjewel en succes met de meeting,” zeg ik zelfverzekerd. Knalrood maar nog steeds glimlachend schuifel ik naar de deur en glip snel weer naar buiten. Als ik terugkom bij ons bureau kijkt mijn team me onderzoekend, maar bewonderend aan. “Badass,” zegt Alex en Jenny geeft me een knipoog.

Tevreden en een beetje trots ga ik zitten. Ik voel me ook best badass om eerlijk te zijn. Kom maar op met die overdracht. Als ik dit kan, dan moet de rest ook wel lukken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.