Blog

De 3 R’dammertjes van.. studente Puck

Oh Rotterdam, wat zijn we toch gek op jou. Op je stoere straten, je mooie inwoners en je rauwe randen. Van producten tot plaatsen tot personen: iedereen heeft zo zijn eigen lievelingen als het om Rotterdam gaat. In deze rubriek geeft de schrijver (een student, docent of jij!) zijn drie favoriete Rotterdammertjes. Wat vind jij?

Door: Puck Steenbergen, tweedejaars studente Communicatie 

Een stad opnieuw ontdekken is ontzettend tof. Ik ben geboren in Vlaardingen en was als kind met oma en opa vaak in Rotterdam te vinden. Maar na bijna tien jaar in Noord-Holland te hebben gewoond, was Amsterdam toch echt wel mijn go to city om leuke dingen te doen. Na in 2011 terug te zijn verhuisd naar mijn geboortestadje heb ik Rotterdam opnieuw moeten exploren en heb ik langzaam een stiekeme liefde voor Rotterdam ontwikkeld. Hieronder vertel ik je wat mijn hotspots zijn! Gemene deler? Daar waar koffie (van de Coffee Company) is!

IMG_0187#1 Eendrachtsplein
Nee, deze plek is echt niet alleen een halte op metrolijn B en C en de woonplaats van kabouter buttplug. Dit kleine plein net buiten de grote winkelzone in hartje Rotterdam is een van mijn favoriete plekjes. Ik plant voornamelijk mijn billen op stoeltjes van de Coffee Company, want in de zomer is het heer-lijk om na een schooldag eventjes bij te komen met een ijskoffietje. In de winter raakt mijn portemonnee vooral erg leeg van de oliebollenkraam die daar enorm verleidelijk aan het zijn is.

#2 Pannekoekstraat / Blaak
Mijn moeder vertelde me altijd dat ze in de Pannekoekstraat kleren kocht per kilo toen ze een jaar of twintig was. Als arm studentje die graag wat unieke stukken aan haar met H&M en Primark volgestouwde kast wil toevoegen, ga ik graag naar de tweedehandswinkel Cheap Fashion. Schuin tegenover de winkel zit een, je raadt het al: Coffee Company. Ik kan het echt niet laten om na het shoppen toch even naar binnen te wippen voor een veel te zoete cappuccino. Op steenworp afstand is op zaterdag een grote markt op Blaak. Vroeger ging ik geregeld naar de Albert Cuypmarkt om urenlang doelloos rond te struinen en ik ben maar wat blij dat ik in Rotterdam hetzelfde heb kunnen vinden. Loop ik niet langs de talloze kraampjes, dan vind ik het super lekker om hier een hapje te eten. Ja. Weer eten.

#3 Delfshaven
De oude haven in Delfshaven is niet een plek die ik veel bezoek, maar wat ik telkens weer een prachtig uitzicht vind. De oude wijk die zich achter de Schiedamseweg verstopt is erg knus en kneuterig en daar houd ik wel van. Tot drie jaar geleden had ik geen flauw benul dat er überhaupt zo’n oud stuk Rotterdam vlakbij het centrum te vinden is! Een vriendin van me is gezegend met ouders die daar een restaurantje hebben met een klein terrasje van twee tafels wat uitkijkt op mooi water. Het is voor mij dé ideale plek om na het eten van de laatste straaltjes zonlicht te genieten en uitgebreid ongegeneerd uit te buiken.

Om een lang verhaal kort te maken: ik hou van koffieleuten en hapjes eten op toffe plekjes in een van de leukste steden van Nederland. Waarom trek je zelf niet eens op avontuur uit? Als het buiten lekker warm is raad ik zeker aan om een zonnebril op je neus te schuiven en deze mooie plekjes te bezoeken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.