Blog

3 R’dammertjes – Zomerse Smoothies!

De zomer komt eraan! Officieel begint deze natuurlijk pas 21 juni, maar met deze temperaturen heb ik zelf de zomer al flink in mijn bol. Op de dagen dat ik niet naar het strand kan gaan, verzin ik andere manieren om de zomer te vieren. En wat is er nu lekkerder dan een verse smoothie in dit mooie weer? Rotterdam is een walhalla als het aankomt op lekker drinken en eten, dus aan smoothies is er aanbod genoeg.

Natuurlijk is het ook leuk om op de markt veel fruit in te slaan en thuis lekker aan de slag te gaan. Zelf ervaar ik dat ik dan wel altijd bij mijn gebruikelijke combinaties blijf. Om mijzelf te verrassen, ga ik daarom regelmatig een smoothie halen in de stad. Hieronder een selectie van mijn favoriete plekken om smoothies te halen, in willekeurige volgorde.

1. Sappi!
Dicht bij de Hogeschool Rotterdam ligt Sappi! De bar biedt smoothies aan  in drie categorieën; namelijk fruit, groenten en sport. Voor ieder wat wils! Heb je een smoothie gekozen, maar mist er nog iets? Je kunt ook zelf ingrediënten toevoegen aan de smoothie. Als ik bij Sappi! een smoothie haal, dan haal ik vrijwel altijd de Django Mango (mango, aardbei, appelsap en sinaasappelsap) of de Blueberry Acai (acai, framboos, bosbes en appelsap). De prijzen variëren van €3,50 tot €5,80.

2. Sajoer
Aan de Botersloot in Rotterdam is Sajoer te vinden. Naast smoothies verkopen zij ook salades, ontbijtjes en soepjes. Alle smoothies zijn bereid met lokale groenten en fruit, echt Rotterdams dus! De lekkerste smoothie bij Sajoer vindt ik de Yellow Mellow, deze bestaat uit mango, banaan, amandelmelk, limoen en dadel. Smoothies bij Sajoer kosten €4,50. Fun fact: ze hebben ook een anti-hangover sap. Ideaal na een avondje stappen.

3. Eazie
Last but not least, Eazie! Eazie is te vinden aan de Botersloot en aan de Lijnbaan. Bij Eazie kan je naast lekker eten ook genieten van heerlijke smoothies. Mijn persoonlijke favoriet is de Summer Sunset. Deze bestaat uit aardbei, appel en mangosap. Andere aanraders zijn de Pink Lady (aardbei, yoghurt, banaan en jus d’orange) en Crazy Coconut (kokosmelk, ananas, banaan en jus d’orange). Een smoothie kost gemiddeld €3,35.

Eazie smoothies for charity!
De zomer goed beginnen met lekkere smoothies, een goed idee toch? Aanstaande 25 juni kun je dit combineren met nog iets speciaals. Vijf studenten van de Hogeschool Rotterdam organiseren namelijk op deze zondag in restaurant Eazie te Blaak een charity dinner voor het goede doel Make-a-Wish Nederland. Het doel is om geld in te zamelen, om zo mee te helpen aan het laten uitkomen van de allerliefste dromen van kinderen. Alle inkomsten van de drankjes – en dus de smoothies! – gaan naar het goede doel.

Nog niet helemaal overtuigd? Tijdens deze dag zijn er ook prijzen te winnen. Om toch in het thema van smoothies te blijven, zal er ook een wedstrijdje plaatsvinden. Raad de smoothie die wij op deze dag samenstellen, en win nog een gratis smoothie naar keuze!

Interesse? Bezoek dan het Facebook evenement!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.