Blog

Student + … Juna Prinssen

Juna Prinssen. Naast het feit dat ze de studie Communicatie volgt, heeft ze ook nog een bijzondere hobby. Dit is niet een alledaagse hobby. Juna doet aan boksen. Nu hoor ik jullie denken: ‘boksen is toch niet zo bijzonder?’ Maar professioneel boksen op het hoogste niveau in Nederland is dat naar mijn mening wel. Juna is een klasgenootje van mij en ik vertel dan ook graag met trots over haar bijzondere verhaal. Ik denk zeker dat dit verhaal inspiratie kan bieden voor anderen om er alles aan te doen om je dromen waar te maken. 

Door: Jacky Mijling

Inspiratiebron
Toen Juna 8 jaar oud was, was haar vader al haar grootste voorbeeldHij deed namelijk aan kickboksen en dat vond ze altijd al heel interessant. Stoeien met mensen, dat was de passie van deze kleine meid. Na drie jaar fanatiek kickboksen, besloot ze op de middelbare school om er tijdelijk mee te stoppen. Deze stop duurde niet lang. Al gauw nam ze de beslissing om haar hart te volgen en school te combineren met het sporten. 

Olympische boksclinic
Nouchka Fontijn, deelnemer aan de Olympische Spelen van 2016, richtte samen met haar trainer Abdul Fkiri de Olympische boksclinic op in Rotterdam. Toen Juna dit te horen kreeg, wist ze niet hoe snel ze zich moest aanmeldenNa het bewijzen van haar talenten nam abdul al gauw contact met haar op. ”Wil je deelnemen aan de B-selectie ter voorbereiding op de A-selectie?”. Dit wilde ze natuurlijk maar al te graag! Het was echter alleen een vereiste dat ze zal gaan boksen in plaats van kickboksen en zo kwam het boksen in beeld van het vijftienjarige meisje. Na het velen trainen onder begeleiding van trainer Abdul, bokst de negentienjarige Juna nu op het hoogste niveau van Nederland. Ze is tweemaal Nederlands kampioen geworden en ze heeft een aantal wedstrijden in het buitenland gewonnen. 

Momenteel heeft ze al doel om een medaille te halen op het EK in december, mits dit door kan gaan vanwege de corona maatregelen. Daarnaast traint ze nu in hetzelfde team als Nouchka Fontijn en trainen ze met veel plezier samen.  

Professioneel boksen in combinatie met studeren
Volgens Juna is haar passie nog prima te combineren met de studie Communicatie die ze volgt. Ze heeft aan het begin van haar studie ook duidelijk aangegeven dat ze deze sport beoefent en zo is ze de topsportroute gaan volgen binnen de opleiding. Dat betekent dat als ze een toernooi of een training heeft, ze de vrijheid krijgt om daar naartoe te gaan. Uiteraard is dit alleen van toepassing als haar cijfers goed blijven. Af en toe vindt ze het wel lastig, omdat de timing niet altijd niet perfect is. Zo kan ze een tentamen hebben op een moment dat ze eigenlijk moet sporten, maar inmiddels is ze er handig in geworden en kan ze het goed inplannen. Juna hoopt vooral dat het te combineren blijft en dat ze haar passie en haar studie kan blijven volgen.  

“ Wish for it, work for it, get it! “ 

Reacties

Mooi geschreven Jacky!

4 jaar geleden geplaatst

Yo Juna, dat weet ik natuurlijk allemaal al, maar voor mij de gelegenheid om mijn respect uit te spreken voor de wijze waarop je het doet. Moeilijke tijd voor een topsporter, maar ook deze pandemie gaat een keer voorbij. Train hard, box easy Fight girl.

4 jaar geleden geplaatst

Wat een goed stuk en ik denk inspirerend voor heel veel mensen!

4 jaar geleden geplaatst

Prachtig artikel!!!

4 jaar geleden geplaatst

Een prachtig voorbeeld van 'waar een wil is, is een weg'!

4 jaar geleden geplaatst

Fantastisch stuk!

4 jaar geleden geplaatst

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.