Blog

#12 WAT NU? – THE UGLY TRUTH!

De problemen hopen zich aardig op. Nee, van een leuke baan had Melanie de Bruin zich toch echt iets totaal anders voorgesteld. Hadden ze haar daar op school niet een beetje op voor kunnen bereiden? Ze heeft geen idee hoe lang ze dit nog gaat volhouden.

Hoe krijg ik het voor elkaar. Leuke nieuwe vrienden. Een knappe vent die succesvol is in zijn werk en míj mee uit wil nemen. Leuk werk. Alleen mijn baas moet me niet…..
Hoe ga ik dit in hemelsnaam oplossen? Ik ben totaal verkeerd om bezig. Prioriteiten stellen Melanie, hier hebben we het al over gehad. Luister voor de verandering nou eens een keer en fiks deze zooi voordat je écht de sjaak bent.

“… zodat ik vervolgens door kan gaan met de SEO-optimalisatie vanuit de resultaten van de keywordanalyses van afgelopen week.”

De stem van mijn collega Jelle dringt langzaam mijn gedachten binnen.

“Hallo? Mel? Melanie!”

Ik schrik op en glimlach flauwtjes naar Jelle. Die gast is zó langdradig elke keer. Zeker ‘s ochtends vroeg. Ik haak echt compleet af als hij een verhaal begint te vertellen. Bovendien heb ik het idee dat hij expres moeilijke woorden gebruikt om slim over te komen. Maar dat is even niet het punt. Het punt is wel dat het nu net lijkt alsof ik alwéér sta te dromen. Kak. Ik had nog zo met mezelf afgesproken dat ik extra gefocust zou zijn na dat vreselijke beoordelingsgesprek.

“Ja natuurlijk, geen enkel probleem, leuk!” antwoord ik overtuigend. Geen idee waar het over gaat, maar dat vraag ik zo wel aan Jenny via de app. “Mooi, laten we dan maar meteen doorgaan met jouw taken Melanie. Hoe ziet jouw dag er vandaag uit?” Linda kijkt me vragend aan.

“Mijn grootste prioriteit is natuurlijk het afronden van de whitepapers, dus daar ben ik het grootste gedeelte van de dag mee bezig. Verder ga ik verder met de contentkalender voor de socials en …… ”
“Ja dat hoeft dus al niet meer,” onderbreekt Linda mijn verhaal.
“Sorry?” Ik kijk haar verbaasd aan.” Linda slaat met samengeknepen ogen haar armen over elkaar. “Omdat je al twee weken bezig bent met het vertalen, wat natuurlijk véél te langzaam is, en de kwaliteit ook nog eens te wensen overlaat, heb ik het uitbesteed. Want dit kunnen we dus echt niet uit gaan geven, dat snap je zelf ook wel. Ik zou alleen willen dat ik het eerder had geweten, dat had ons allebei een hoop tijd bespaard.”

Zit ze me nou te fucken? Ik kijk om me heen, maar Jelle en Alex kijken allebei naar de grond en Jenny peutert aan haar nagels.

Linda’s ogen branden zowat een gat door mijn hoofd, ze verwacht een reactie. Maar wat moet ik hier nou op zeggen?

“Ooh, ja natuurlijk, dat zou ik inderdaad ook gedaan hebben, goed idee!” stamel ik. “Nou, dan lijkt het erop dat mijn agenda een stuk leger is geworden, dus geef maar een gil als ik iemand kan helpen!”
Pff, volgens mij heb ik er zo nog enigszins een positieve draai aan gegeven. Iedereen is blij met behulpzame mensen.

Linda rolt met haar ogen. “Laten we dat anders even niet doen voordat er weer allerlei onnodig werk op ons bord valt. Zo deze Daily is wel klaar geloof ik, het is veel te druk. Nou ja, voor sommige dan …” En ze gaat weer achter haar bureau zitten.

Ik loop snel achter haar langs en mompel: ”even naar het toilet.” Ze kijkt niet op of om. Waarschijnlijk is dat ook heel dom om te zeggen. Alsof ze mijn kleuterjuf is en ik haar eerst om de plasketting moet vragen. Doe normaal.

Direct als ik de deur van de wc achter me dichttrek voel ik de tranen over mijn wangen rollen. Kutzooi! Ik doe zo mijn best en níets lukt. Werken lijkt totaal niet op school, ik heb echt het gevoel alsof ik voor de leeuwen gegooid wordt. En waarom is ze zo onaardig? Ze is 36!

Ik snuit mijn neus en wil net de wc uitlopen als ik mijn mobiel voel trillen. Facebook Messenger.

Hé boef, ik ga hier rond 18.00 weg. Mijn adres is Koningstraat 16. Let je op dat niemand je ziet? X Dennis

Oh ja, dat ook nog. Mijn eerste date met Dennis is vanavond. Wat een timing is dit zeg. Het liefst wil ik afbellen, maar ik vind hem echt leuk en wil het niet verpesten. Zal ik hem anders om advies vragen? Nee trouwens, geen denken aan! En dan zeker het lulletje van het bedrijf worden? Ik peins er niet over.

Gezellig, ik ben benieuwd wat je voor me in petto hebt ….. Tot vanavond! X Mel.

Ik droog mijn tranen, gooi mijn schouders naar achteren en loop vastberaden terug naar mijn bureau. Fake it until you make it, girl.

N DE MAANDELIJKSE COLUMN ‘WAT NU? THE UGLY TRUTH!’ KRIJGEN WE EEN KIJKJE IN HET LEVEN VAN MELANIE DE BRUIN. ZE IS NET AFGESTUDEERD EN GESTART MET HAAR EERSTE BAAN. UITDAGING GENOEG, MAAR OOK WEL DE NODIGE STRESS.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.