Smart support – de peercoaches

Meet the peercoaches 2023-2024
Ben je op zoek naar een medestudent die jou kan helpen bij lastige vakken? Of die je kan helpen met plannen? Of ben je op zoek naar een medestudent die net als jij studeert met een functiebeperking of die ook mantelzorger is? Een peercoach is altijd bereid om jou te helpen!

Maar wat is een peercoach eigenlijk? Een peercoach is een gemotiveerde ouderejaarsstudent die jouw begeleiding en/of een luisterend oor biedt tijdens jouw schoolcarrière. Je kunt peercoaches ook zien als een aanspreekpunt binnen de opleiding, een soort ervaringsdeskundige. Peercoaches ervaren soms dezelfde struikelblokken en hindernissen als jij en putten uit hun ervaring om jou daarbij te helpen. De peercoach kun je voor van alles aanvragen, van vakinhoudelijke begeleiding, zoals de taalvakken, tot het maken van een realistische studieplanningBen jij benieuwd geworden naar de peercoaches? Maak dan nu kennis met ze!

                                                                                                                                  Peercoach Dhani Berveling

Hey! Ik ben Dhani, 23 jaar. Ik ben tweedejaars student communicatie en eerstejaars peercoach. Ik woon sinds een jaar in Rotterdam. Naast mijn studie zit ik ook in een aantal commissies bij mijn studentenvereniging. Hier organiseer ik evenementen en activiteiten en schrijf ik mee aan ons verenigingsblad. Ik ben creatief, speel basgitaar en lees en schrijf graag.

Ik zou andere studenten die hier net zijn komen wonen en studeren graag helpen wegwijs te worden op de Hogeschool en in Rotterdam. Verder ben ik altijd bereid je te helpen met je Engels, Nederlands of andere dingen waar je tegenaan loopt op de Hogeschool. Geen vraag is mij te gek, ik help graag mensen en wil altijd meedenken om problemen op te lossen.

                                                                Peercoach Yara Werleman

Hoi! Ik ben Yara, derdejaars student aan de opleiding Communicatie en sinds vorig jaar ben ik ook peercoach. Ik ben een sociaal, behulpzaam en creatief persoon. In mijn vrije tijd kijk ik graag een leuke serie of spreek ik af met vriendinnen. Verbinding tussen mensen spreekt me altijd erg aan en het contact tussen mensen vind ik interessant. Dit is iets wat me ook in de studie communicatie aanspreekt.

Mensen helpen en coaching is iets wat mij fascineert. Dit is ook een reden waarom ik peercoach ben geworden. Ik kijk positief naar komend jaar en heb zin om aan de slag te gaan als peercoach!

                                                                                     

                                                   Peercoach Lindsey Zimmerman

Hehoi! Mijn naam is Lindsey, vierdejaars studente aan onze opleiding en sinds vorig jaar ook peercoach. Mijn rood-oranje haarkleur omschrijft mij het best: de kleur rood staat voor kracht, beweging, optimisme, vrolijkheid en creativiteit! Ik houd ervan om dingen aan te pakken. Geen losse eindjes, maar ergens voor de volle honderd procent voor gaan. Op deze manier werk ik toe naar een optimaal eindresultaat waar iedereen met een glimlach naar kijkt en aan terug kan denken.

Maar mijn pittigheid zat mij tijdens de opleiding helaas soms ook in de weg. Zo vond ik het bijvoorbeeld lastig om mijn schoolwerk te combineren met een bijbaantje, familie, vrienden en quality time voor mezelf. Studeren is geen rechte weg, maar is er een vol hobbels en obstakels. Toch is het een tijd waar je vooral veel van moet genieten! Student ben je immers maar één keer en studentzijn is een mooie start voor een succesvolle toekomst. Het enige moment waarop je achterom moet kijken, is om te zien hoe ver je bent gekomen.

Wees niet bang om te erkennen als het even iets minder gaat of als je even vastloopt. Ook ik heb er last van gehad en nog steeds loop ik er soms tegenaan. De kunst is echter om het uit te spreken, eraan te werken en ervan te leren. Ik help je graag om deze ‘weg’ te bewandelen!

 

     Peercoach Femke Ras

Heey! Ik ben Femke, derdejaars student aan de opleiding Communicatie en sinds vorig studiejaar ook peercoach voor de opleiding. Ik ben een sociaal en behulpzaam persoon, die graag dingen aanpakt en streeft naar het hoogst haalbare resultaat. Ik vind het belangrijk om alles uit mijzelf en het leven te halen. Hierbij is het hebben van plezier in hetgeen wat ik doe en het genieten van elke stap voor mij ook erg belangrijk.

Mede hierom ben ik peercoach geworden, om studenten te helpen het uiterste uit zichzelf te halen tijdens hun studie. Door al een andere hbo-studie te hebben gevolgd en al een tijd in de stad te studeren en wonen, denk ik studenten veel tips en tricks te kunnen geven over de opleiding, verschillende skills en het studeren in het mooie Rotterdam.

Mocht je dus moeite hebben met bepaalde vakken of skills zoals plannen en het maken van verslagen, laat dit dan zeker weten en wees niet bang om aan de bel te trekken. Ik help je hierbij graag!

 

                                                                                                                               Peercoach Sophie Mijnlieff 

Hi, mijn naam is Sophie! Als vierdejaars communicatiestudent en studentambassadeur ken ik alle ins en outs van de studie. Nieuwsgierig en enthousiast als ik ben, ben ik ook de wereld van peercoaching ingestapt. Schrijven en storytelling hebben mijn interesse, en mijn drang naar perfectie drijft me om altijd voor een optimaal resultaat te gaan!

Als persoon ben ik altijd op zoek naar manieren om anderen te ondersteunen en te inspireren. Mijn medestudenten beschrijven me vaak als de ‘luisteraar’ van de groep, iemand die altijd klaarstaat om te begrijpen en bij te dragen. Ik ben gedreven om mijn kennis te delen en mijn ervaringen te gebruiken om anderen te begeleiden in hun doelen. Het is precies deze passie voor verbinden die ik terugzie ik het peercoachen. Samen sta je echt sterker en van elkaar leren is zo tof! Zo haal je écht alles uit je studie en je studietijd in Rotterdam.

Dus kan jij je hierin vinden en kan je wel een helpende hand gebruiken? Of het nu gaat om major inhoudelijk, onderzoeksvaardigheden, taalkracht, of als je je gewoon eens wilt oriënteren op alle kansen in de communicatiewereld – ik sta voor je klaar!