Smart support – de peercoaches

Meet the peercoaches
Ben je op zoek naar een medestudent die jou kan helpen bij lastige vakken? Of die je kan helpen met plannen? Of ben je op zoek naar een medestudent die net als jij studeert met een functiebeperking of die ook mantelzorger is? Een peercoach is altijd bereid om jou te helpen!

Maar wat is een peercoach eigenlijk? Een peercoach is een gemotiveerde ouderejaarsstudent die jouw begeleiding en/of een luisterend oor biedt tijdens jouw schoolcarrière. Je kunt peercoaches ook zien als een aanspreekpunt binnen de opleiding, een soort ervaringsdeskundige. Peercoaches ervaren soms dezelfde struikelblokken en hindernissen als jij en putten uit hun ervaring om jou daarbij te helpen. De peercoach kun je voor van alles aanvragen, van vakinhoudelijke begeleiding, zoals de taalvakken, tot het maken van een realistische studieplanningBen jij benieuwd geworden naar de peercoaches? Maak dan nu kennis met ze! 

                                                                                                                                                  peercoach Tim Sluijter

Dit is Tim, derdejaars communicatiestudent en freelance videomaker. Hij houdt ervan om creatief bezig zijn met visuele media en zich druk te maken over maatschappelijke problemen. Naast zijn studie doet hij aan powerliften, rijdt hij motor en houdt hij zich bezig met allerlei andere rockstar/actionman-gerelateerde activiteiten.

Waarom ben je peercoach geworden
Ik ben peercoach geworden omdat ik op zoek was naar een flexibele bijbaan waarbij ik tegelijk een maatschappelijke bijdrage kon leveren. Ik merkte dat ik in de klas al vaak bezig was met andere mensen helpen en extra uitleg geven, dus peercoach worden was een logische stap.

Hoe ervaar je het om peercoach te zijn, waarvoor kunnen studenten bij jou aankloppen?
Peercoach zijn bevalt me erg goed! Naast het coachen van studenten vind ik het heel leuk om mee te helpen op open dagen en voorlichtingen, het voelt goed om wat voor mensen te kunnen betekenen. Ik ben ook erg blij met de flexibiliteit, het is zelfs tijdens stage nog prima te combineren. Studenten kunnen bij mij terecht voor vakinhoudelijke uitleg over de Major, vormgeven, contentcreatie, hulp bij solliciteren en CV’s maken. Verder ben ik ook in te huren voor verjaardagen en Bar mitswa’s.                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                     Peercoach Anna van Amstel
Anna zit in het tweede jaar van de opleiding en daarnaast is ze al van jongs af aan in de wereld van theater en muziek te vindenZe staat graag op het podium om samen met anderen in een band of in een productie te spelen. Het is dan ook geen wonder dat ze met presenteren op het vakgebied communicatie is gestuit. Anna is een opgewekte volhouder. Ze maakt haar werk graag goed, en ze maakt het ook echt af! Met haar geduld wil ze graag anderen helpen hun doelen te bereiken.  

 Waarom ben jij peercoach geworden?
Anna:Als je communicatie studeert is het vaak niet vreemd dat je het leuk vindt om voor groepen te spreken, mensen enthousiast te maken en dingen uit te leggen. Extra leuk is het als je merkt dat je mensen kan helpen. Bovendien, als je iemand één op één helpt, is het resultaat al heel erg snel zichtbaar.

Hoe ervaar jij het om peercoach te zijn? En waarvoor kunnen studenten bij jou aankloppen voor peercoaching? 
Anna:Als iemand met mijn hulp een doel behaalt ben ik natuurlijk super trots. Sommige studenten lopen maar tegen één of twee obstakels aan die hun ervan weerhouden om van de studie te genieten. Als je die weet weg te houden komt de studie pas écht tot leven. Voor vragen kun je altijd bij mij terecht. Extra hulp nodig bij presenteren, vormgeving, Nederlands of Engels? Ik sta voor je klaar!