Smart support – de peercoaches

Meet the peercoaches
Ben je op zoek naar een medestudent die jou kan helpen bij lastige vakken? Of die je kan helpen met plannen? Of ben je op zoek naar een medestudent die net als jij studeert met een functiebeperking of die ook mantelzorger is? Een peercoach is altijd bereid om jou te helpen!

Maar wat is een peercoach eigenlijk? Een peercoach is een gemotiveerde ouderejaarsstudent die jouw begeleiding en/of een luisterend oor biedt tijdens jouw schoolcarrière. Je kunt peercoaches ook zien als een aanspreekpunt binnen de opleiding, een soort ervaringsdeskundige. Peercoaches ervaren soms dezelfde struikelblokken en hindernissen als jij en putten uit hun ervaring om jou daarbij te helpen. De peercoach kun je voor van alles aanvragen, van vakinhoudelijke begeleiding, zoals de taalvakken, tot het maken van een realistische studieplanningBen jij benieuwd geworden naar de peercoaches? Maak dan nu kennis met ze! 

                                                                                                                                                  Peercoach Floren Bout

Hey! Ik ben Floren, derdejaars studente Communicatie en sinds dit jaar peercoach. Ik ben een creatief, gedreven en toegewijd persoon met oog voor detail. Ik ben gefascineerd door wat mensen drijft en nieuwsgierig naar wat hun manier van denken beïnvloedt. Door eigenschappen als perfectionisme, empathie en oprechtheid te combineren met het gebruiken van vaardigheden als vormgeven, plannen en samenwerken kom ik tot de meest effectieve oplossingen en communicatieacties. Ik wil verbindingen leggen tussen mensen en bedrijven en hen inspireren.

Ik ben peercoach geworden omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en motiveren. Zo geef ik al jaren bijles en weten mijn medestudenten dat ze met een vraag altijd bij mij terecht kunnen. Het maakt me blij als ik mensen die vastlopen en ongemotiveerd raken weer enthousiast kan maken voor hun studie.

Het is helemaal niet raar als je in het begin of later in je studie ergens tegenaan loopt. Durf daar wat van te zeggen en schakel een peercoach in. Of je nu hulp nodig hebt met plannen, vormgeven, Nederlands, Engels of met je major, ik help je graag!

       Peercoach Yara Werleman

Hoi! Ik ben Yara, tweedejaars student aan de opleiding Communicatie en sinds dit jaar ben ik ook peercoach. Ik ben een sociaal, behulpzaam en creatief persoon. In mijn vrije tijd kijk ik graag een leuke serie of spreek ik af met vriendinnen. Verbinding tussen mensen spreekt me altijd erg aan en het contact tussen mensen vind ik interessant. Dit is iets wat me ook in de studie communicatie aanspreekt.

Mensen helpen en coaching is iets wat mij fascineert. Dit is ook een reden waarom ik peercoach ben geworden. Ik kijk positief naar komend jaar en heb zin om aan de slag te gaan als Peercoach!

                                                                                        

 

 

 Peercoach Lindsey Zimmerman

Hehoi! Mijn naam is Lindsey, derdejaars studente aan onze opleiding en sinds kort ook peercoach. Mijn rood-oranje haarkleur omschrijft mij het best: de kleur rood staat voor kracht, beweging, optimisme, vrolijkheid en creativiteit! Ik houd ervan om dingen aan te pakken. Geen losse eindjes, maar ergens voor de volle honderd procent voor gaan. Op deze manier werk ik toe naar een optimaal eindresultaat waar iedereen met een glimlach naar kijkt en aan terug kan denken.

Maar mijn pittigheid zat mij tijdens de opleiding helaas soms ook in de weg. Zo vond ik het bijvoorbeeld lastig om mijn schoolwerk te combineren met een bijbaantje, familie, vrienden en quality time voor mezelf. Studeren is geen rechte weg, maar is er een vol hobbels en obstakels. Toch is het een tijd waar je vooral veel van moet genieten! Student ben je immers maar één keer en studentzijn is een mooie start voor een succesvolle toekomst. Het enige moment waarop je achterom moet kijken, is om te zien hoe ver je bent gekomen.

Wees niet bang om te erkennen als het even iets minder gaat of als je even vastloopt. Ook ik heb er last van gehad en nog steeds loop ik er soms tegenaan. De kunst is echter om het uit te spreken, eraan te werken en ervan te leren. Ik help je graag om deze ‘weg’ te bewandelen!

                                                           Peercoach Femke Ras

Heey! Ik ben Femke, tweedejaars student aan de opleiding Communicatie en vanaf dit jaar ook peercoach voor de opleiding. Ik ben een sociaal en behulpzaam persoon, die graag dingen aanpakt en streeft naar het hoogst haalbare resultaat. Ik vind het belangrijk om alles uit mijzelf en het leven te halen. Hierbij is het hebben van plezier in hetgeen wat ik doe en het genieten van elke stap voor mij ook erg belangrijk.

Mede hierom ben ik peercoach geworden, om studenten te helpen het uiterste uit zichzelf te halen tijdens hun studie. Door al een andere hbo-studie te hebben gevolgd en al een tijd in de stad te studeren en wonen, denk ik studenten veel tips en tricks te kunnen geven over de opleiding, verschillende skills en het studeren in het mooie Rotterdam.

Mocht je dus moeite hebben met bepaalde vakken of skills zoals plannen en het maken van verslagen, laat dit dan zeker weten en wees niet bang om aan de bel te trekken. Ik help je hierbij graag!